Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '12

 
Kategori
Haber
 

“Bülent Arınç ve AKP zihniyetini protesto ediyoruz”

“Bülent Arınç ve AKP zihniyetini protesto ediyoruz”
 

BURDUR CHP KADIN KOLLARI, NUR DEMİRKAYA


“BÜLENT ARINÇ VE AKP ZİHNİYETİNİ PROTESTO EDİYORUZ”

‘KADINLIĞIMIZLA DEĞİL, KİŞİLİĞİMİZLE MECLİSTEYİZ’

Burdur CHP Kadın Kolları, CHP parti binasında bir grup partiliyle beraber bir basın toplantısı yaparak, TBMM Bütçe görüşmeleri esnasında Bülent Arınç ile CHP Milletvekili Aydın Nazlı Aka arasında hakarete varan polemik üzerine Arınç’ı topa tutarak “evet, utanmalısınız, evet yüzünüz de kızarmalı! Utancınız kadını yok saydığınız için, cinsiyetçi olduğunuz için, kadını toplumsal yaşamın dışına iten zihniyetinizden dolayı olmalı” dedi.

CHP Kadın Kolları Başkanı Canan Bektaş’ın, partililerin ve basın mensuplarının katıldığı basın toplantısında basın metnini okuyan Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyesi Nur Demirkaya, Meclis Genel Kurulunda CHP Milletvekili Aydın Nazlı Aka hakkında, “evli çocuklu bir kadın böyle konuşmamalı, utandım” demesi konusunda Arınç’ı eleştirerek “kadını sadece evde oturan, kocasına yemek yapan, itaat eden ve çocuk doğuran bir ‘nesne’ gibi gören zihniyet, Meclis çatısı altında kabul edilemez bir eyleme imza attı” diye konuştu.

Demirkaya şu görüşleri savundu:

Kadını sadece evde oturan, kocasına yemek yapan, itaat eden ve çocuk doğuran bir ‘nesne’ gibi gören zihniyet, Meclis çatısı altında kabul edilemez bir eyleme imza attı.

Her gün kadınların öldürüldüğü, tacizin, tecavüzün, ensestin arttığı, çocuk gelinlerin çoğaldığı AKP iktidarında, kadın milletvekilimizin hak arama ve fikrini belirtme mücadelesi Meclis çatısı altında başka bir şiddet biçimine dönüşüyor.

Arınç,  Genel Kurul’da konuşan milletvekilimiz için ‘evli çocuklu bir kadın böyle konuşamaz, utandım’ diyor. Buna hakkınız yok. Kadınlar ve kadın bedeni üzerinden siyaset yapmayı alışkanlık haline getiren zihniyet bir utanç ve yüz kızarması yaşayacaksa cinayetlerden, utancınız; kadının insan haklarını yok sayan uygulamalardan ve ortaya çıkan tablodan dolayı bunu yaşamalı. 

Evet, utanmalısınız, evet yüzünüz de kızarmalı! Utancınız kadını yok saydığınız için, cinsiyetçi olduğunuz için, kadını toplumsal yaşamın dışına iten zihniyetinizden dolayı olmalı. Utandığınızı ifade ederken söylediğiniz sözlerin bırakacağı etkinin bir utanç yarattığının farkında bile değilsiniz. Kullandığınız dil ve cinsiyetçi söyleminiz ile utancı arttırıyorsunuz.

Kadınlar evde, sokakta, işte şiddetin her türlüsü ile karşı karşıya gelirken, bu alanlara Meclis’i de ekliyorsunuz.’’Yüce Meclis’’ çatısı altında çözüm bulunması gereken sorunlara yanıt arayacağınıza konuyu gene kadın bedenine getiriyorsunuz. Konuşulan konu bütçe ile ilgiliydi değil mi? Söylenecek sözünüz yoksa her zaman yaptığınız gibi kadın, beden, organ, cinsiyet gibi vurgular ile toplumsal cinsiyet eşitsizliğine güç veriyorsunuz.

Soruyorsunuz Yüce Meclis’in cinsiyeti var mıdır?

Size ne milletvekilimizin ‘evli çocuklu bir kadın 2 olmasından?

Tavrınızı ve bu tavrı neden olan zihniyetinizi ülke kadınları adına şiddetle reddediyor ve kınıyoruz.

CHP Kadın Kolları olarak milletvekilimiz Aydın Nazlı Aka ile onur duyuyoruz. 

Geleceğe dair umudumuz, birbirimize duyduğumuz güven ve başaracağımıza dair inanç ile milletvekilimizin yanındayız.

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..