Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

“Bülent Korkmaz, kitabı yazılacak bir futbolcu”

“Bülent Korkmaz, kitabı yazılacak bir futbolcu”
 

ÖZVERİLİ ÇALIŞMA BAŞARININ ANAHTARIDIR.


Başlık olan yakıştırma, Eski Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş’e ait.
Güneş, futbolcusunu bu yakıştırma ile onurlandırıyor.

“Kitabı yazılacak futbolcu”, dün, yıllarını verdiği Galatasaray’a Teknik Direktör olarak döndü. Oysa Bülent, “jübile” bile yapamadan Galatasaray’ın dışında kalmıştı. Başka futbolculara yapılan “vefasızlık” Bülent’e de yapılmıştı. Bugün ise, bir “jübile”yi bile çok görülen eski bir futbolcunun takımın başına getirilmesinde hiç tereddüt edilmiyor. Kuşkusuz, o da, hayalinin gerçekleşmesinin yolu açılınca, teklifi kabul ediyor; daha sözleşme imzalamadan ilk idmana çıkıyor.

Bülent, gerçekten “kitabı yazılacak bir futbolcu” mu?
Sorunun yanıtını bir yana bırakalım, Galatarasaray’ın UEFA Kupası’nın kazandığı 17.05.2000 tarihine, Kopenhag Parken Stadı’na gidelim, Arsenal maçını hatırlayalım.
Söz, Bülent Korkmaz’da:
“Maça iyi başlamıştık. Hagi’nin kırmızı kartla oyun dışı kalması hem oyun gücümüzü, hem de moral motivasyonumuzu olumsuz yönde etkilemişti. (...) Arsenal bir ara yüzde de bir gol pozisyonu yakaladı. ‘Tamam gol yedik!’ derken Taffarel (...) topu kaleye girmekten kurtardı. İşte o an “Maç bizim.’ dedim. (...) Maç uzatmalara kalmıştı. (...) omzum çıkmıştı.”
<ı>( Yıldızların Dünyası, Hacı Hasdemir-Behram Kılıç, s.135-136)

Söz, Fatih Terim’de:
“Sahada 10 kişi kaldığımız için Arsanel karşısında bir hayli zorlanmıştık. Bir ara oyunculardan birinin sahanın ortasında yığıldığını gördüm. Tam ‘Eyvah!’ derken o oyuncunun Bülent olduğunu fark ettim. O anda içim çok rahatladı. Çünkü Bülent’in ayağı kopsa yine oynardı. Kesinlikle sahayı terk etmezdi. Yine beni yanıltmayarak maçı o şekilde tamamladı.”
( agy)

Omzu çıkan Bülent, Arsenal maçını kolu askıda bitirdi.
Bülent’in o maçı, o haliyle, hiçbir şey olmamış gibi bitirmesi, hafızalarda bugün bile taze.
Ben Bülent’i hep bu görüntüsü ile anımsarım.

*****
“Kitabı yazılacak futbolcu”, bugüne değin, UEFA Kupası finalinde kolu askıda oynadığı haliyle saygıyla/ sevgiyle anıldı.
Bülent Korkmaz, şimdi, futbol yaşamını adadığı Galatasaray’ın Teknik Direktörü.
Bülent Korkmaz, başarılı olur mu?

Önümüzdeki “olumsuz örnekler”i görünce, biraz umutsuzluluğa kapılmıyor değilim. Çünkü son yıllarda, büyük takımlarla bütünleşen futbolcuların teknik direktörlüğü, başarısızlıkla sonuçlandı. Bülent’in, beklenmedik durumlarda karşısına çıkacak işgüzar yöneticilere karşın, “olumsuz örnekler”in dışında kalmasını beklerim.

“Kitabı yazılacak futbolcu” Bülent’e, yeni görevinde/ yuvasında başarılar...

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..