Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '11

 
Kategori
TV Programları
 

‘Burası Osmanlı’… TRT 1’de eser fırtınası!

‘Burası Osmanlı’… TRT 1’de eser fırtınası!
 

Geçen dönem ‘Küçük Hanımefendi’, ‘Sen de Gitme’ gibi dizilerle varlık hissettiren TRT 1, kalite bakımından ‘Fazlası var eksiği yok’ dedirten yapımlarla yeni döneme hazırlanmakta. Önceki sezondan devam eden dizilere yenilerini katarak bu alandaki iddiasını sürdüren devlet televizyonu, konu ve oyuncu bakımından da özel kanallarla yarış halinde. Yüksek reyting alan dizilerde ünlenen isimlerle film sektrörünün duayenlerini biraraya getiren yapımları ekranına taşıyacak olan TRT 1’in hayli ses getirecek yeni projelerinden biri, tanıtımları dönmeye başlayan ‘Burası Osmanlı 1711 Sır Kanunu’

Show TV’nin reyting rekortmeni dizisi ‘Muhteşem Yüzyıl’a rakip olması beklenen ‘Burası Osmanlı 1711 Sır Kanunu’, hem konusu hem de kadrosundaki isimlerle dikkat çekici. Daha önce ‘Gümüş Lale’ adıyla tanıtılan dizinin en göze batan oyuncusu, Tolga Karel. ‘Yaprak Dökümü’nün yürek titreten ismi, ‘Kuzey Güney’ projesinde yer almayarak hayranlarında hayal kırıklığı yaratmıştı. Doğuyla batının harmanlandığı Osmanlı dizisi bunu telafi etmek için iyi fırsat oldu. ‘Gevher Hatun’ ve ‘Kadı Kasım’ rollerini üstlenen Karel, kadın canlandırmasıyla oyunculuk yeteneğini ispatlarken, özüne döndüğü sahnelerde de yakışıklılığını sergileyecek. İzmit’te çekilen yapımın büyük sürprizi, ‘Valide Sultan’ rolündeki sinemanın sultanı Türkan Şoray. Hazım Körmükçü, Öykü Çelik, Fırat Tanış, Ayfer Dönmez ve Soner Sever de dizide yer alan diğer oyuncular. 

Yönetmenliğini Ezel Akay’ın üstlendiği ‘Burası Osmanlı 1711 Sır Kanunu’, Sultan III. Ahmet’in hayatını işlemekte. Tarihe ‘Lale Devri’ olarak geçen ve Osmanlı İmparatorluğu için dönüm noktası olan bu yıllarda yaşanan çete olaylarını, aşk ve entrikalarla karışık bir öyküyle sunacak olan ‘Burası Osmanlı 1711 Sır Kanunu’, aksiyon sahneleriyle hayli iddialı! Saray yaşantısı dışında, halkı ve şehirle ilgili ayrıntıları da konu edinen dizi, görünüşe göre ekranda Osmanlı fırtınası estirecek. 

Anibal Güleroğlu 

 

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..