Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Yrd Doç Dr Tamer Haliloğlu

http://blog.milliyet.com.tr/tamerhaliloglu

28 Mart '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

“Burun dolgusu” nedir?

“Burun dolgusu” nedir?
 

Hastalarım için "Burun Dolgusu" nu anlattım. Burun dolgusu nedir, nasıl uygulanır, riskler nelerdir?


Yüze uygulanan yüz gençleştirme ve ameliyatsız yüz estetiği teknikleri burun konusunda da uygulanmaya başlandı ve son zamanlarda özellikle sosyal medyada takipçilerimden konu ile ilgili çok fazla soru geliyor. Hem bu sorulara yanıt olarak hem de hastalarımı aydınlatmak için son zamanların yükselen trendi burun dolgusuyla ilgili bilgileri bu blog yazımda paylaşmak istedim.

Burun dolgusu; burnun dış görünümünü ameliyat olmaksızın değiştirmeye imkan veren bir dolgu uygulamasıdır. Dolgu maddesi olarak genelde hyaluronik asit ve türevleri kullanılır. Burun dolgusu ile burun eğriliği hafifletilebilir ya da burun ucu kaldırılabilir.

Nefes alma problemleri veya valv yetmezliği gibi anatomik problemleri burun dolgusu ile çözmek mümkün değildir. Yani dolguyu istisnai durumlar dışında fonksiyonel çözümler sağlamak için değil daha çok estetik amaçlı kullanılıyoruz. Kalıcılığı 1 - 1,5 yıl kadar sürüyor.

Tecrübeli ellerde kullanılması gereken bir uygulamadır çünkü tıpkı yüz dolgusunda olduğu gibi komplikasyon riski taşır. Aynı zamanda çok iyi bir anatomi bilgisi ister. Uygulama öncesinde hasta ile görüşerek detaylı bir inceleme gerçekleştiriyoruz ve dolgu kararı buna göre veriliyor.

Burun estetiği ameliyatı olmak konusunda çekincesi olan hastalarıma önerebilirim fakat kalıcı olmadığını ve fonksiyonel bir değişime yol açmayacağını hatırlatmak gerek.


Ayrıca burun, cilt ve kıkırdak arasına yapılan her madde bir iyileşme dokusu oluşturarak küçük çaplı da olsa bir reaksiyona sebebiyet verir. Bu reaksiyon tıpkı yara iyileşme dokusu gibi, yapıldığı yerde kalıcı bir doku değişikliğine sebep olur. Bu bazı durumlarda  iyi sonuçlar alınmasına sebep olurken, bazen de ameliyat ile düzeltilmesi gereken durumlara yol açar. Hiç burun estetiği ameliyatı olmamış hastalarımıza dolgu yaparken, her zaman burunun anatomik özelliklerini göz önünde tutarak olası sonuçları hesaplamak gerekir. Dolguya ihtiyaç duymadan ameliyat kararı alındığı gibi, bazı durumlarda ise ameliyat esnasında veya ameliyat sonrasında dolgu gibi yardımcı maddelere başvurmak gerekebileceği, hastalara ayrıntısıyla anlatılmalıdır.


Dolgu yapan hekimin her zaman için dolgu yaptığı organın anatomisine, fizyolojisine hakim olması ve o organla ilgili yapılacak her türlü ameliyatı bilmesi gerekmektedir.

Yrd. Doç.Dr. Tamer Haliloğlu

www.tamerhaliloglu.com

 
Toplam blog
: 16
: 261
Kayıt tarihi
: 14.02.16
 
 

İ.Ü. Tıp Fakültesi'nden 1987 yılında mezun olan Haliloğlu, hemen sonrasında İ. Ü. İstanbul Tıp Fa..