Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

“Buyurun, Beyaz Masa…”

“Buyurun, Beyaz Masa…”
 

Alo 153’ü aradığınızda, telefonun öteki ucunda “Buyurun, Beyaz Masa” diyen bir bayan sesi sizi karşılar.

“Beyaz Masa” belediye hizmetlerinden faydalanmak isteyen vatandaşların sorunlarına ivedi çözüm bulan bir birimdir.

Bu amaçla Adıyaman Belediyesi bünyesinde de “Beyaz Masa” hizmeti verilmekte. Ancak sadece birimin adı “beyaz”, hizmetleri için aynı şeyleri söylemek, biraz zor.

Neden böyle söylediğimi anlatınca, sanırım sizler de bana hak verirsiniz.

Bir süre önce TELEKOM, ilimizde ev telefonlarının kablolarını yeniledi. Çalışmalar esnasında sokak ve caddelerde alt yapı kırıldı/kazıldı.

İş bitiminde kazılan yerler onarılmadan, bırakıldı. Oysaki vatandaş, sorumlu firmanın kırılan asfaltı onaracağını düşünmüştü.

Bırakın onarmayı, aylar önce kırılan yerler unutuldu. Yani ne kıranlar geriye dönüp baktı, ne de belediye olanları gördü.

Asfalt çukurları birçok yerde olduğu gibi, oturduğumuz Bahçelievler Mahallesi, 907 nolu sokakta da hala açık duruyorlar.

Araçlar bu çukurlara vurdukça, tekerleklerden yükselen sesler sokakta yankılanıyor. Sürücüleri ise, olayın farkına varıncaya kadar, iş işten geçmiş oluyor.

Onlar da teselliyi çukurları kazıp, onarmadan bırakanlara içlerinden geleni (!) söyleyerek, buluyorlar.

Aylardır aynı olayı binlerce kez izleme şerefine nail olan biz sokak sakinleri aramızda konuşarak, durumu belediyeye iletmeye karar verdik.

Bunun üzerine, yaklaşık bir ay önce Alo 153’ü aradık. “Beyaz Masa” görevlisi, bildirdiğimiz sorunu not aldığını ve ilgili yere ileteceğini söyledi.

Ancak üzerinden onca zaman geçmesine rağmen, ne gelen oldu, nede giden. Açılmış asfalt çukurları ise onarılmadılar, hala yerinde duruyorlar.

Tekrar, tekrar aradığımız “Beyaz Masa” yetkilisi, önceki bildirimlerimizi unuttuğundan, her seferinde “isteğiniz ilgililere iletilecektir” diyerek, bizi başından savdı.

Anlayacağınız “Beyaz Masa” vatandaşı oyalaya, oyalaya gerçek renginden uzaklaşarak, Kara'ya büründü.

Adı geçen birim, bir gün sözünde durup, gününde işlevini yaparsa, belki yüzü ağaracak ve yeniden “Beyaz Masa” olacaktır.

O zaman biz vatandaşlar da aynı sıkıntıyı tekrar, tekrar ilgililere bildirme derdinden kurtulmuş olacağız.

 
Toplam blog
: 251
: 447
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

Emekli; Öğretmen, Yönetici ..