Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '16

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

"Çabasız Şık" Görünmeniz İçin Denemeniz Gereken 8 Kombin

"Çabasız Şık" Görünmeniz İçin Denemeniz Gereken 8 Kombin
 

Çabasız şık olmak...

"Çabasız şık" görünmek her kadının arzu ettiği durumlardan biridir. "Çok özen göstermeden, çok vakit harcamadan da şık olabiliyorum!" düşüncesini etrafına göstermek isteyen bayanların, aslında "çabasız şık" olabilmeleri için de bazı hususları yine de gözden kaçırmamaları gerekir. "Çabasız şık" bir kombin hazırlamak kesinlikle özensiz olmak demek değildir. Aksine, sadece basic sayılabilecek parçalarla, daha minimal görüntüler için basit ama şık kombinler hazırlamaktır. Göz alıcı bir detayla ilgiyi oraya çekmektir. Yani belki de "çabasız şık" olmak, moda hilesi gibi de sayılabilecek bir ustalıkla detaylarda kaybolmayıp, yalın ama etkileyici bir kombinle son vuruşu yapmaktır. 

İşte böyle kombinler oluşturmak için, gardırobunuzda ne var ne yok bir göz atın bence. Aşağıda verdiğim 8 kombin önerisi de size,  çok zor olmayan ve hemen herkesin dolabında mutlaka yer alan parçalarla nasıl kombinler hazırlayabileceğiniz konusunda ilham kaynağı olsun. 

1- Çabasız şık görünmek için bir jean bir gömlek yeterli!

Yüksek belli bir jean ve boyfriend bir gömlek ile çabasız şıklığı yakalamanız mümkün. Bu tercihinize eşlik edecek ayakkabı-çanta ikilisi ise asıl önemli olan mevzu. Bu çabasız kombini, şık bir ayakkabı ve çanta ile tamamlarsanız, göz alıcı bir kombin yaratabilirsiniz.

RESİM - 1

2- Beyaz pantolonu ipekle taçlandırmak şart!

Beyaz bir pantolon her bayanın dolabında vardır. Hatta birkaç farklı modeli de bulunur. İşte onlardan birini sevdiğiniz size yakışan renkte bir ipek gömlekle tamamlayabilirsiniz. Sadece siyah ve beyaz da olabilir. Çünkü bu kombinde herşey susacak, kumaşın şıklığı konuşacak. 

RESİM - 2

3- Detay barındıran bir pantolona ne dersin?

Kombine bakıldığında, bol bir pantolon, bir kazak ve bir kot mont üçlüsü gibi dursa da, dikkati ilk çeken pantolonun kenarındaki detaylar değil mi? İşte sadece bir çizgiyle de farklılık yaratmak ve şıklığı yakalamak mümkün. 

RESİM - 3

4- Kombine son nokta aksesuar ile konulursa...

Yine bir beyaz gömlek ve siyah, bol pantolon, altına ise düz bir terlik. Ama aksesuar olarak tercih edilen, kombinin renkleriyle uyumlu, gösterişli kolye, çabasız şık görüntüye son noktayı koymuyor mu?

RESİM - 4

5- Asi ama çabasız - şık bir kombin mi?

Daha asi görüntüleri seviyor olabilirsiniz. Kısa botlarınızdan ve çizmelerinizden de vazgeçemiyor olabilirsiniz. O halde asi - şık kombinler yaratmak sizin elinizde. Bunu dantel ya da fisto gömleklerle kolayca başarabilirsiniz. Çizmenizin ve kot eteğinizin size kattığı asi havayı daha romantik bir parçayla yumuşatabilirsiniz. Bunu yaparken de çabasız-şık görünebilirsiniz.

RESİM - 5

6- Kombinin en önemli parçası parıltılı bir çift terlik olabilir!

Yine çabasız sayılabilecek bir kombinle şık bir terlik buluşması! Basic tişörtün jeanle uyumu ve üzerine alınan blazer ceket ne kadar da herkesin giydiği gibi, değil mi? Ama terlik tercihi oldukça iddialı ve şık...

RESİM - 6

7- Tek renk kombine farklı bir yorum katmak...

Tek renk kombin yapmak genelde daha kolay ve pratiktir. Yani tüm parçalar siyah, kırmızı veya beyaz gibi renklerden seçilmiş olabilir. Ama üzerinize alacağınız bir mont, bir pardesü ya da bir şal kombininizi çabasız şık yapmaya yetecektir.

RESİM - 7

8- Sade bir kombini prenses ayakkabısıyla tamamlamak mı?

Sıradan bir kombine bambaşka bir hava katmak feminen bir ayakkabı ile çok kolay olabilir. Bilekten bağlamalı, sivri burunlu, şık bir stilettoyu rahat stilinize katarak çabasız şık görünürken, bir prenses edasıyla yürüyebilirsiniz. 

RESİM - 8

Trendler ve stil önerileriyle ilgili diğer yazılarıma blogum "PIMOOD"dan ulaşabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 188
: 221
Kayıt tarihi
: 14.04.14
 
 

Ben Pınar. Yıldız Teknik Üniversitesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümünü bitirdikten s..