Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '11

 
Kategori
Siyaset
 

“Çalışanlarla emekliler arasındaki maaş farkı yarı yarıya açılmıştır"

“Çalışanlarla emekliler arasındaki maaş farkı yarı yarıya açılmıştır"
 

CHP BURDUR MİLLETVEKİLİ RAMAZAN KERİM ÖZKAN


55 Gençlik Spor İl Müdürü, Bulundukları Yerde Özlük Haklarını kaybederek Araştırma Görevlisi Olarak Bırakıldılar. Anayasa’ya Göre Bu Bir Hak Gaspıdır.

2. Bölgede Bulunmasına Rağmen Burdur, Bazı Üretimlerde Markadır,  Burdur’u 4. Bölgede Değerlendirmeyi Düşünür müsünüz?

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, TBMM’nin 16 Aralık 2011 günkü birleşiminde, 2012 yılı merkezi bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, emeklilerle kamu çalışanlarının maaşları arasındaki makasın yarı yarıya açıldığını, bu nedenle çalışanların emekli olmaktan kaçındığını, emeklilerin maaşlarında herhangi bir artışın söz konusu olup olmadığı yönünde cevabını alamadığı bir soru yöneltti.

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, TBMM’nin 16 Aralık 2011 günlü oturumunda 2012 yılı Merkezi Bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, Maliye Bakanına, emekli maaşlarının artırılıp artırılmayacağı, bazı üretimlerde marka olan Burdur’un 4. bölgeye yükseltilip yükseltilmeyeceği ve araştırma görevlisi olarak yerinde bırakılan il gençlik müdürlerinin gaspedilen özlük haklarının iade edilip edilmeyeceğini sordu.

Vekil Özkan’ın sorularının satırbaşları şöyledir:

Gençlik Spor Müdürlüklerindeki

55 araştırma memurunun özlük hakları gaspı

“Sayın Bakan, dün kürsüde Gençlik Spor il müdürlerinin özlük hakları konusunda bir soru yöneltmiştim. Bu müdürlerin yaklaşık 50'si müdürlük yaptıkları yerde kanun hükmünde kararname ile araştırma memuru olarak bırakıldılar ancak özlük haklarını kaybettiler. "Anayasa'da kazanılmış haklar gasbedilemez." hükmü var olduğuna göre bu müdürlerimizin özlük haklarını Hükümet olarak kazanılmış haklar olarak düzenlemeyi düşünüyor musunuz? Bu müdürler, görev yaptıkları yerlerde âdeta bir gardiyanın görev yaptığı koğuşta mahkûmiyet çekmesi gibi bir durum almışlardır. Düzenleme yönünde cevaplarınızı bekliyorum.

Emeklilerin maaşlarını çalışanlara yaklaştırma

“Ayrıca, emekli ile hâlihazır kamuda görev yapanların aldıkları maaşlarda aradaki fark yarı yarıya emekli aleyhine olmuştur. Böyle olunca emekliliğe hak kazananlar memuriyetleri terk etmemektedirler. Emekliliklerinde mağduriyet sürmektedirler. Emekli maaşlarını çalışanlara yaklaştırmayı düşünüyor musunuz?

Burdur’u 4. Bölgede değerlendirme

“Burdur ili tarım ve hayvancılıkta sütüyle, etiyle, salebiyle, mantarıyla, kadayıfıyla, kaparisiyle, haşhaşıyla, anasonuyla, pancarıyla bir markadır. Ayrıca, tarım alet ve makine üretiminde, çimento ve silah sanayisinde de bir markadır. Burdur mermerimizde dünyanın birçok ülkesine ihracat yapmaktayız. Ancak gelişmişlik ve teşvik sıralamasında 2'nci bölgedeyiz. İstihdamı ve üretimi artırma yönünde katkı koyması için Burdur ilini 4'üncü bölgede değerlendirmeyi düşür müsünüz?”

 
Toplam blog
: 510
: 505
Kayıt tarihi
: 04.04.08
 
 

"Cv" Dedikleri Özgeçmişim 1953 yılının karanlık günlerinde Haziran ayının 24. günü, ağaçların mey..