Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '09

 
Kategori
Edebiyat
 

"ÇANAKKALE İÇİNDE AYNALI ÇARŞI " KİTABIMIZIN YANKILARI AZERBAYCAN BASININDA


“ ÇANAKKALE İÇİNDE AYNALI ÇARŞI “

KİTABIMIZIN YANKILARI AZERBAYCAN BASININDA


Abdülkadir GÜLER

Dördüncü baskısını hazırlamaya çalıştığımız” Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı “ kitabımızın yankıları yurt içinde ve yurt dışında>’( birçok olumlu tepkiler, eleştiriler aldı. Bunlar elbette bizleri sevindiriyor. Azerbaycan Bakü şehrinde yayımlanan 1 Sentyabr 2006-cı İl NO: 35 (3526 ) sayı ve tarihli EDEBİYAT GAZETESİ’NDE Doç.Dr. Tamilla ABBASXANLI “Mükkeddes Torbag- ÇANAKKALA veya” ÇANAKKALA İÇİNDE VURDULAR MENI “ başlıklı makalesinden bir iki cümle almak istiyorum. Yazı Azerbaycan Türkçesiyle yazılmıştır, biraz sadeleştirerek sunuyorum: Burada sırası gelmişken> sayın gazete mensuplarına ve Doç. Dr.Tamilla ABBASXAN Ll ‘ya teşekkürlerimi sunuyorum.

Abdülkadir Güler, Türkiye’nin Aydın şehrine bağlı Söke denilen güzel bir bölgede yaşıyor. Uzun müddet orta dereceli okullarda öğretmenlik ve idarecilik yaptı. Öğrencilerine her zaman Türkiye’nin şanlı tarihini ahlatmıştır. Emekli olduktan sonra şair sanat dünyasına atılmıştır. Şiir ve yazılarıyla herkesinde gönlünde taht kurdu.“Çanakkale içinde Aynalı Çarşı “ kitabı Türk okuyucusunun masaüstü kitabına çevrildi. Bugün sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da, Amerika’da, Avustralya’da Çanakkale savaşı’nı anlatan kitaplar yayınlanır. Bugün herkes bu savaşın zaferinin sebebini öğrenmeğe çalışır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ÜN dediği bu sözler o mukaddes ve büyük zaferin sebebini açıklayabilir Ümitten başka hiçbir şeyimiz yok idi. Düşünürsen ümit her şeyden önemlidir. Silah yok, maddi vasıta yok, düşman güçlü, asker az, silahsız ve aç... Olan ise sadece ümit vardır ve sonsuz vatan sevgisi. !İnsanın ayağı öz toprağındadır.Bu toprak sahibine güç verir ve bu güç onu zafere ulaştırır. Silahsız, aç ve susuz olsa bile..İşte Türkiye ‘nin Aydın şehirlerinden Ülkenin tanınmış aydınlarından, yazarlarından olan Abdülkadir Güler, “ Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı “ adlı kitabını Türk’ün tarihi geçmişine, muhabbetle (sevgiyle) yazmıştır. Kitapta araştırma, incele ön plandadır.(...).

Kitap beş’ bölüm halinde yayımlanan yazıları dikkat ve heyecanla okudum. M. Kemal Yılmaz’ın “Çanakkale ile ilgili yazıları ve “şehitler..Şehitler” başlıklı yazılarını heyecanla okudum.”Ora yemendir, Gülü çemendir, Geden gelmir, ( Giden gelmiyor) Acep nedendir ?

Çanakkale’ ye gidenler geri dönmediler..Gülerek, seve seve öldüler..Kitabın yazarı Abdülkadir’ Güler, çok mukaddes ve tarihi bir iş görmüştür. Biz de bu değerli çalışlarından dolayı teşekkür ve tebrik ediyoruz Çanakkale konusu Türklerin gurur duyacağı bir konudur. Tarihin kanlı sayfası olsa da, burada atkılan kanlar boşa gitmemiştir. Dökülen şehit kanları Türk’ün gücünü ortaya koymuştur. (1 )

Doç.Dr. Tamilla ABBASXANLI

1) Edebiyat Gazetesi, 1 Sentyabr 2006-cı./ s.3. Bakü- Azerbaycan.

TC.

AYDIN VALİLİĞİ

(Özel)

26—03- 2007.

Sayın Abdülkadir GÜLER,

Türk Tarihinin şeref levhalarından olan ve dünya tarihin akışını değiştiren Çanakkale’yi anlatmak milli bir görevdir. Sayın Abdülkadir GÜLER, ”Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı” adlı kitabı hazırlamakla, Çanakkale Zaferini ve Çanakkale Şehitlerini yâd ederek önemli bir görev yerine getirmiş bulunuyorsunuz.

Akıcı ve duru bir anlatımla ortaya konulan bu eser, herkes tarafından okunarak, vatan için, istiklâl için canını seve seve feda eden, aziz şehitlerimiz hatırlanmalı ve İstiklâlimizin hangi şartlar altında kazanıldığı hafızalardan silinmemelidir.

Sizi yürekten kutlar, başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim.

Mustafa MALAY

Aydın Valisi

(imza)

ELİNE SAĞLIK SEVGİLİ HOCAM

Emekli Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Güler Hocamız “Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı” adlı kitabıyla birlikte, bir de mektup göndermiş. Abdülkadir Hocamız, emekli olduktan sonra da bizlere ders vermeye devam ediyor.Onlarca fotoğraf, belge toplayarak. Çanakkale Destanımızı anlatmış. Çanakkale Savaşı’na neden olan koşulları, uluslar arası diplomasiyi irdelemiş. Kitapta sadece tarih anlatılmıyor, cephedeki askerlerin psikolojik durumunu anlatan mektuplara da yer vermiş.

Halit TUNÇ

STAR EGE - 3 Nisan 2007.

“….Abdülkadir Güler, eğitimci bir yazar;yazıları, şiirleri bu açıdan ağırlıklı kazanıyor. “Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı” onun yapıtı. Gezi, izlenim, incelediklerinden alıntılar olmak üzere beş bölüm içeriyor.(…) Kitapta en çok M. Kemal Yılmaz’ın ( şair, yazar, eski Aydın milletvekili) yazılarına yer vermiş. M. Kemal Yılmaz“yazın Çanakkale’yi diyor ”. Elin İngilizli, Fransız’ı, Azak’ı geliyor, siz de gelin, görün Çanakkale’yi” diyor.

Kitabı okurken gözlerim buğulandı.

M. Demirel BABACANOĞLU

Sarızeybek Dergisi / S.28.

Mart-Nisan 2007.s.6, 7.


Abdülkadir Güler, öğretmenliğini de unutmamış. Bize Atatürk’ten derslerde aktarıyor. Bu derslerden bir tanesi şu:”Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, Trakyalı, hep aynı cevherin damarlarıyız.” Türk kültür dağarcığına katkıda bulunuyor.

Boş durmayarak, çalışmaya devam ederek, üreterek tüm emeklilere güzel örnek oluşturuyor. Benim “Yaşamak çalışmaktır, üretmektir, faydalı olmaktır” şeklinde tarif ettiğim yaşam felsefeme uyuyor onun bu tutumu. Bir gün, herkes gidecek bu dünyadan, geride eserler, hizmetler kalacak. Bu açıdan Abdülkadir Güler’i gönülden tebrik ediyorum.

M. Kemal YILMAZ

Aydın Eski Milletvekili.

Eğitimci-yazar-Ankara

 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..