Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '11

 
Kategori
TV Programları
 

‘Canım Babam’ dizicileri taşladı ama…

‘Canım Babam’ dizicileri taşladı ama…
 

Ekranlarda şu anda hak ettiği ilgiyi göremeyen bir dizi varsa o da Show TV’deki ‘Canım Babam’dır! Keyifli anlatımı ve başarılı kadrosuyla, reytinglerde çok yukarılarda olması gereken yapım bunu bir türlü sağlayamadı. İtalyan yapımı ‘Mr Mom’dan yola çıkan ancak gün geçtikçe daha çok bizden olan dizi, gösterime girdiğinden bu yana gölgeden çıkıp izleyiciye kendini fark ettiremedi. Oysa her rolün adamı Mehmet Aslantuğ’un modern fakat bir o kadar da geleneksel baba motifiyle gelişen ‘Canım Babam’, türlü konularda yapıcı mesajlar veren bir yapım!  

Son bölümünde dizi sektöründeki gerçeklere değinen Aslantuğ ve ekibi, dizi çekimlerindeki zorlukları eğlenceli bir dille vurgularken taşlarını atmayı da ihmal etmedi. Oyuncular arasındaki rekabeti ve kulis entrikalarını deşen ‘Canım Babam’, sabah saat altıda işbaşı yapan dizicilerin günde yarım saat yemek molasıyla sabahın ilk saatlerine kadar çalışmalarını vermekle kalmayıp senaryolardaki saçmalıkları da yansıttı. Dizilerdeki ‘Anladın mı’ türünden gereksiz konuşmaları vurgulayan ‘Canım Babam’, dil bozukluğunu ve yersiz sahnelerle uzatmaların sıkıcılığını, mahallenin kadınlarının uyarılarıyla iletti. Çalakalem yazılan senaryoları eleştiren dizici kadınların, artık kanıksanan aşk hikâyelerine alternatif seçenek yaratmaya çalışmalarıysa dikkate değer bir ayrıntı! Ekran başındakilerin hislerine tercüman olan sit com’un hedef tahtasında, yönetmen eziyeti ve oyuncu beceriksizliği de unutulmamıştı. Güzel bulunan sahnenin yeniden çekilmesindeki gereksizliği dillendiren ‘Canım Babam’, kadro seçimindeki özensizliği ve yönetmen keyfiyetini resmederek, arı kovanına çomak soktu!  

Dizideki çekim canlandırmasında ‘duygu’ arayıp da bulamayan yönetmene karşın, bunu fazlasıyla veren ve güldürürken düşündüren ‘Canım Babam’ın, bilmem kaç kere oynamış yabancı filmlerin gerisinde kalması çok üzücü… İzleyiciye yeterince duyurulmayan ve gözden kaçırılan ‘Canım Babam’ için söylenecek en doğru söz: Yeşim Ceren Bozoğlu’nun canlandırdığı Alev karakterinin dilinden, ‘Kıyamammm…’!  

Anibal Güleroğlu 

 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..