Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

"Carpe Diem" güzel slogan ama...

"Carpe Diem" güzel slogan ama...
 

Kuşkusuz haz duygusu her insan için çok önemli ve insan acıya karşı dayanıklılığını artırmaya çalıştığı kadar haz alma arzusunu da hiç kaybetmemeli.

Geride kalan yıllar çoğalıp, insan olgunlaşmaya başladıkça hayatının kalitesini de yaşarken aldığı hazla belirliyor.

 

Hayatta hep küçük hazları fark etme ve bunların değerini bilmenin öneminden konuşulur ve doğrudur da. İnsan yaşadığı küçük mutlulukların farkında olursa teşekkür etmeyi unutmaz ve bütün bu küçük mutlulukların aslında hergün ona kendisini iyi hissettirmek ve ümit aşılamak için verilmeye devam eden bir karşı teşekkür olduğunun farkına varır.

 

Ancak önünü arkasını düşünmeden, aceleyle ve ne pahasına olursa olsun anlık ya da kısa süreli hazların peşine düşmek farklı bir şey. O insanın iradesinin sınandığı yer.

 

Bazen haz veren bir davranışın sonuçları ya da etkileri kötü sonuçlar doğurabilir. İnsan, hayatını ve önceliklerini planlayabilen bir varlık olduğu için hayvanlardan farklı olarak kısa süreli ya da anlık hazzı karşılamak yerine, daha uzun süreli, kalıcı ve yoğun haz arasında bir tercih yapabilir ve yapmalıdır da.

 

Acele etmeden, sabrederek, sindirerek ve böyle yaparak daha iyisinin olacağını hissederek.

 

Anı yaşamak, sorumsuz, kayıtsız tamamen haz odaklı bir yaşam sürmek demek değildir. Popüler kültür buna bu şekilde bir mana vermekte...
 

 
Toplam blog
: 115
: 830
Kayıt tarihi
: 18.11.12
 
 

1967 yılında İstanbul'da doğdum.Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinden 1988 yılınd..