Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '14

 
Kategori
Siyaset
 

"ÇATI" kurulmadan çöktü! CHP Tabanı Kemal Kılıçdaroğlu'na isyan bayrağını açtı!

"ÇATI" kurulmadan çöktü! CHP Tabanı Kemal Kılıçdaroğlu'na isyan bayrağını açtı!
 

Çatı kurulmadan nasıl çöktü?

Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Yeni CHP”si, MHP’nin  “ÇATI” adayına balıklamasına dalıp, şapkadan “İslamcı” aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çıkması, herkes gibi beni de çok şaşırttı.

Daha önce ismini birkaç kez duyduğum ve tasvip etmediğim birisi için benden oy isteyenler, koca ülkede laik, sosyal devlet anlayışına uyan, hukuka saygılı birisini bulamayıp,  düne kadar AKP’yle yol arkadaşlığı yapmış birisini cumhurbaşkanı adayı olarak dayatılması sizce de garip değil mi?

Kemal Kılıçdaroğlu aylardan beri cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik yaptığı ziyaretlerin, aslında göstermelik olduğu ortaya çıktı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun önerdiği “ÇATI” adayını kendinden başka bilen olmadığı da parti yetkilileri ve milletvekillerinin açıklamalarından belli oldu.

Partililerden bile gizlenen “ÇATI” adayının ismi, sendikalar, sivil toplum örgütleri, sanatçılar, aktivistler ve bilumum görüşülenler tarafından da bilinmediği ortaya çıktı.

Bu arada Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı bir açıklama herkesi hayretlere düşürdü. Kemal kılıçdaroğlu yaptığı görüşmelerde “ÇATI” adayının takdirle karşılandığını ve her kesimden olumlu tepki geldiğini açıklayarak, Başbakan için söylediği bir sözü herkese hatırlattı.

Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan için ne diyordu?

Yalancıdan Başbakan Olmaz!”

Kemal Kılıçdaroğlu “Yalancıdan başbakan adayı veya anamuhalefet partisi genel başkanı da olmaz!”

Cumhurbaşkanlığı seçimi için açıklanan “ÇATI” adayı sonrası aklıma şu malum söz geldi. “Kılavuzu karga olanın burnu b… kurtulmazmış”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanları, yakın çevresi ve partiyi yönetmeye çalıştığı, ancak bir türlü yönetemediği arkadaşları tarafından kandırıldığını düşünüyorum.

CHP içinden veya çevreden cumhurbaşkanı adayı bulamayıp, Mısır doğumlu, Şeriat Üniversitesinde okumuş, İslamcı olduğunu saklamayan bir kişiyi cumhurbaşkanı adayı göstermesi, kendi partililerine ve laik kesime bir hakarettir.

Ekmeleddin İhsanoğlu ismine balıklama dalan MHP’nin, tabanına sahip çıkıp çıkamayacağı belli değil. Nezaketen bile olsa arkadaşlarıma danışmalıyım diyen Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan daha demokrat bir kişilik sahibi olduğu, yapılan ortak açıklama ile ortaya çıktı.

Kemal Kılıçdaroğlu böylesi bir kararı verirken, kendi yakın çevresinden bile bazı bilgileri saklarken, danışma ihtiyacı duymazken, Devlet Bahçeli lafla bile olsa, arkadaşlarıma ve partimizin yetkili kurumlarına danışmalıyım dedi.

Ancak Devlet Bahçeli’nin, Ekmeleddin İhsanoğlu ismine çok sıcak yaklaştığı, yapılan ortak açıklama ile ortaya çıktı.

Ülkenin geleceğini İslami politikacılarda gören bir zihniyet, dini siyasete alet ederek oy alabileceğini sanan ve her adımı bu şekilde atan bir siyasetçi benden böyle bir aday için oy isteyemez.

Oy isteyecek yüzü olmamalı.

O yüzü bulursa, beni ve benim gibi düşünen birçok insanı kaybeder.

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..