Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '14

 
Kategori
Güncel
 

"Çatı adayı için..."

"Çatı adayı için..."
 

HOŞBEŞ ÇAYEVİ' nde ÇATI ADAYI...


HOŞBEŞ ÇAYEVİ sakinleri yine CUMHURBAŞKANLIĞI seçimini konuşmak istedi. Halkın en önemli konularda bile en uzun ilgi süresinin 21 gün olduğu söyleniyordu ya, bu süre daha da kısalmış olmalıydı… Bu konuya geçen oturumdaki kadar istek olmadı ama yine de çoğunluk sağlanmıştı.

- ÇATIDAKİ SIZINTILAR kapanıyor mu sizce?

- CHP Genel Başkanı risk aldığını söylüyor. Aldığı riski de ‘’CHP tabanının karşı çıkması…’’ olarak ifade etti, liderlerin gerektiğinde risk almak durumunda olduğunu anlattı. Genel Başkanlığı’ nı, hatta partinin bütünlüğünü bile riske ettiğini düşündüğü belliydi. Ama daha ne riskler var akla gelen… Bu hükümetin SÖYLEDİĞİama YAPMADIĞI ve ASLA YAPMAYACAĞI, SÖYLEMEDİĞİ ama YAPTIĞIve daha da YAPMAYI SÜRDÜRECEĞİöyle çok şeyi biliyor ve umuyoruz ki komplo teorisyeni olduk hepimiz, beyinlerimiz komplo teorileri üretiyor, ister istemez…

- Senin teorilerin nedir?…

- Konu yalnızca Genel Başkanın başkanlığını ve parti bütünlüğünü riske etmesi değil… ALIN SİZE BİR TEORİ; Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın herkesçe bilinen amacı neydi? İlk etapta Cumhurbaşkanı olacak, kapalı kapılar ardında verdiği sözlerle ayar ettiği BDPve HDP den alacağı oylarla YENİ ANAYASAYI TÜRKİYE’ YE DAYATIP BAŞKANLIK SİSTEMİNİ GETİRECEKve ilk genel seçimlerde de GÖNLÜNDEKİ REJİMİNsahibi olacak… Bu değil mi bilinen? Evet… Ne oldu? Konjonktür bu etapların gerçekleşmesini OLMAYABİLİREsoktu… Bunun üzerine uzun süredir hazırlanan, ‘’BAŞBAKANLA UYUŞAMIYOR…’’ görüntüsü yaratılıp yedeklenen bir aday, çeşitli kaynaklardan CHP ve MHP’ ye sunulmuş ise, onun cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra gönüllerdeki anayasanın dayatılması ve BAŞKAN RTE’ nin Türkiye’ nin başına musallat edilmesi projesini gerçekleştiremez mi?

- . . .

- BİR TANE DAHA; Kendisinin bu aşamada bu etapları gerçekleştiremeyeceği ortaya çıkınca, bir süreliğine fren yapmış, Addullah GÜL’ ü aday olarak sunmayı, sonra anayasayı değiştirip, genel seçimle birlikte BAŞKANLIKseçimini de gerçekleştirmeyi hesaplamış olamaz mı?

- . . .

- ALIN BİR TEORİ DAHA; Recep Tayyip Erdoğan’ ın işi bitirilmiştir. İstenen rejim, aynı etaplar takip edilerek getirilip, uluslar arası güçlerce hazırlanmış benzeri bir liderle gerçekleştirilemez mi?

- . . .

- İşte benim az bilgim, sığ mantığımla ilk anda düşünüverdiğim teoriler… Onları düşünün bir de… Her türlü şeytanlığı planlayıp programlayabilecek teorisyen ordusu ve toplumda istediği gibi algı oluşturabilecek, çok milyar dolarla ifade edilen servetleri var.

- TERS KÖŞE’ den söz ediyor!?

- Bazılarını şaşırtacak güya… Onun önereceği hiçbir aday beni ters köşeye yatırmaz. AKP’ nin açıklayacağı aday kim olursa olsun aynı yolun yolcusudur. Yalnızca ‘’Benim adayım KILIÇDAROĞLU’’ derse ters köşeye düşerim...

Gülüştüler bu espiriye…

- Sen Sayın İHSANOĞLU’ ya karşı mısın peki?

- Önemi var mı karşı olup olmayışımın?

- Bilmek istiyoruz…

- Bakın, görsel ve yazılı basında yer alan tüm görüşleri kaçırmamaya çalıştım, okudum, izledim. Biz, geçen birlikteliğimizde ne kadar da doğru karar vermişiz ‘’Bu konuyu enine boyuna inceledikten sonra yeniden tartışalım…’’ demekle… Bir bilenin önemli bir sözü vardır; ‘’Siyasette 24 saat çok uzun zaman…’’ Henüz her iki taraf (!) için de adaylık kesinleşmedi. Adayı beğenmeyenler ‘’Son 24 saatte bile her şey değişebilir.’’ düşüncesindedirler. O GRUPLARIN şu anki ONAY YA DA RET MÜCADELELERİNİ ANLAYIŞLA KARŞILAMALIYIZ. Oysa kişilerin önemi yok… Erdoğan olur, olmaz, Gül olur, ya da bir başkası… ÖNEMLİ OLAN AKP’ NİN ADAYININ, TÜM BİLİNENLERİ VE BİLİNMEYENLERİYLE BİRLİKTE REJİMİ NEREYE GÖTÜRECEĞİNİN BELLİ OLUŞUDUR. Karşısına konacak adayların, İHSANOĞLUolsun ya da olmasın, rejimi nereye götüreceği şu an için OLASILIKTIR. Ben AKP ADAYI KARŞISINDA KALACAK KİŞİ HER KİM OLURSA OLSUN, kişisel olarak, AKP’ nin götüreceği yere götürebileceğini düşünsem bile, OLASILIK olduğu için, zaman içinde bize yaşatabilecekleri kesin olmadığı için, uygulamalarında yanlışını görürsem, bu kez ona karşı mücadele edebileceğim için KESİNLİKLE OY VERMEYE GİDECEĞİM, AKP ADAYININ KARŞISINDAKİ ADAYA OY VERECEĞİM. Bu kararım asla değişmeyecektir.

- Peki bu, liderlerin bağlayıcı söylemleri demokrasi etiğine uyuyor mu?

- ÖNCELİKLER diye bir şey vardır… ÜLKENİN DEMOKRASİYİ yitirmemesi için gerektiğinde parti içi demokrasiler ötelenebilir.

- Öncelikler kimlerin düşüncesine, seçimine göre belirlenir?

- Yaşanmış ve yaşanmakta olanları gözleyip kendini bir yana koyabilenlerin seçimine göre…

- Yani?

- KILIÇDAROĞLU CHP lideridir, kendisi aday olabilirdi. BAHÇELİ MHP’ nin lideridir, kendisi aday olabilirdi. Ve partilileri onlara oy verirdi… Bunlar benim düşüncelerim, sizce uygun görülmeyebilir…

- Evet… Tartışılacak yanları var elbette senin görüşlerinin…

- Vardır, olmalıdır da… AMA ADAYLAR KESİNLEŞENE DEK İÇİN…

- Demek ki son değerlendirmeler için hala son dakikada değiliz…

- Bir kısım karşı görüştekilere göre, değiliz… Gelecek oturumda devam edelim mi bu konuya?

- ‘’SİYASETTE 24 SAAT ÇOK UZUNDUR’’… Bakarsınız başka bir gündem öne çıkar…

__________________________________________________________ 

ÇOK GERİLDİK,

HADİ BİRAZ GÜLELİM…

__________________________________________________________

NE MUTLU MEMURLARA…

‘’Memurluğun iş güvencesi kalkıyor

Halen Başbakanlık’ta bulunan ve kamu çalışanlarının sendikalarına dahi gösterilmeyen yeni Kanun tasarısı ile yaklaşık 2 milyon memurun iş güvencesi tamamen kalkıyor… Artık memurlar da özel sektörde olduğu gibi amirlerinde yeterli görülmedikleri zaman işlerini kaybedebilecekler…’’Ajansalar, 20.06.2014

İşte AKP’ nin tüm memurlardan yeni oy alma yolu…

(HALKIMIZ KENDİSİNE ZARAR VERENİ SEÇİYOR YA…)

 HOŞBEŞ ÇAYEVİ Sakinleri

__________________________________________________________

Özcan ÇELTİK

21.06.2014

 
Toplam blog
: 237
: 361
Kayıt tarihi
: 22.11.06
 
 

1949 Antalya doğumlu, ANSAN üyesi Orman Yüksek Mühendisi, ressam ve öykü yazarıyım. KAKTÜS MEDYA ..