Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '10

 
Kategori
Sinema
 

‘Cehennem Melekleri’, her yerde ‘Büyükler’…

‘Cehennem Melekleri’, her yerde ‘Büyükler’…
 

Güney Amerika’daki küçük ülkelerin kaderi, arka bahçe olmak! Kendi yarattığı canavarı, kafa tutmaya başladığı anda yok etmek için özel timler kullanan ‘Dünya Şefi’, iyiyle kötünün rollerini aynı anda oynuyor! ABD vatandaşlarını rehin alan Somalili korsanlara paralı askerle müdahaleyi tercih eden ABD’nin Güney Amerika’da yönetime getirdiği kuklalara müdahalesi de CIA vasıtasıyla gerçekleşiyor…

El attığı yerleri gerçekte perişan eden ABD’nin, kahraman yönünü ortaya koymak isteyen Sylvester Stallone, CIA ajanı tarafından uyuşturucu tarlasına çevrilen bir ada ülkesini kurtarmaya soyunan ekip öyküsü yaratmış! Bunun için de aksiyon filmlerinin eski tüfeklerini THE EXPENDABLES filminde buluşturmuş. Adeta yaşayan efsanelerin geriye bırakmak istedikleri son bir anı gibi!

Orijinaliyle ilgisiz bir şekilde CEHENNEM MELEKLERİ adıyla ülkemizde gösterime giren filmde Arnold Schwarzenegger ve Bruce Willis beş dakikalık misafir oyuncu! Kaliforniya Eyaleti 38. Valisi olan Arnold, yakın dostu Sylvester için kamera karşısına geçerken aynı zamanda Başkanlık için de reklamını yapmış. Kilise sahnesinde Sylvester’ın ‘Onun amacı Başkan olmak’ tarzındaki yorumu dikkat çekici!

Kadrosu büyük, senaryosu küçük olan yapımda, yaşlanmış yüzleriyle karşımıza çıkan aksiyonun devleri doğal olarak eski performanslarını sergileyemiyor. Neyse ki teknoloji imdada yetişiyor da en olmayacak hareketleri yapabiliyorlar! Konuşmadan çok silah seslerinin hüküm sürdüğü yapımda, hantallaşmış Mickey Rourke da motor ve dövmeleriyle boy göstermekte. Senaryosu ve efektleriyle değil ama kadrosuyla sinema tarihine damga vuracak olan filmde, hayatta birbirlerinden başka tutunacak kimseleri olmayan savaşçı erkeklerin öyküsü yer alıyor. Kurgu ve konuyu bırakıp efsane isimleri bir arada görmek isteyenlere, jübile niteliğindeki CEHENNEM MELEKLERİ bir fırsat!

Geçmişini özleyen BÜYÜKLER…

Her şeyin başlangıcı güzeldir. Sonrasında derinlik başlar. Asıl güzellik bu derinliği yaşayabilmektir! Yıllar, hayata bakışı değiştirirken küçük mutluluklardan keyif almayı da unutturur. Sonra hiç beklenmeyen bir anda, geçmişten gelen bir anı köklerde saklı olan güzellikleri yeniden yakalama isteği doğurur. Bu keşmekeşte yetişen çocuklarımızın teknoloji duygusuzluğunda mekanikleştiğini görmekse, isteğin aslında ihtiyaç olduğunu vurgular! Modern dünyada ‘Cehennem Melekleri’ne dönen çocuklarımıza gölde taş sektirmenin, bardak telefondan konuşmanın ve ailece piknik yapmanın mutluluğunu tattırmak isteriz. Bunun için tek yapmamız gerekense, önce kendimizi içine soktuğumuz kıskaçtan kurtarmaktır!

BÜYÜKLER, yıllar sonra yeniden bir araya gelen arkadaşların, dostluklarını pekiştirip çocuklarına da aşılamalarının öyküsü. Beş usta komedyenin, sevgi ve komedi temalarını aile sıcaklığında sundukları filmde, kahkaha kendiliğinden geliyor! Gerçek mekânda, bilgisayar abartmaları olmadan, doğal ve samimi bir yaşanmışlık izleyip kendimizi bulmak için BÜYÜKLER ideal!

Anibal Güleroğlu

Bu blog Sinema sitesinde de yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..