Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '08

 
Kategori
Siyaset
 

"CHP Belediyecilikten anlamaz mı? (!)" Sayın Erdoğan

"CHP Belediyecilikten anlamaz mı? (!)" Sayın Erdoğan
 

Bakanların Başı Recep Erdoğan yine konuştu. Ama her zamanki gibi söylediklerinin ne anlama gelebileceğini tartmadan. İzmir de yaptığı bir konuşmada CHP lileri belediyecilikten anlamazlar diye nitelendirdi. Hadi bakalım o zaman:

Sayın Recep Erdoğan zamanında İstanbul un belediye reisiydi peki bu görevden nasıl ayrıldı? Bu görevden kucağına akbilleri doldurarak ayrıldı. Hangi akbiller mi ? Hani şu otobüslere binişlerimizde kullandıklarımız var ya onlardan nemalandıklarıyla ayrıldı. Dönemine ait dosyalar peşini bırakmıyor. Peki istanbulda hangi yaptıkları hatırlanıyor? Mesela Karacaahmet cem evini yıkma girişimi mi? Yoksa sayısı tutulamayan usulsuzluk damgasını taşıyan dava dosyaları mı ?

Gelelim Ankaraya... Ankarada da Melih Gökçek adlı bir isim var. Görevi şimdiki SHP genel başkanı, dönemin belediye başkanı Murat Karayalçın dan devraldı. O zamanki SHP bilindiği gibi CHP nin devamı niteliğini taşıyordu. Yani CHP li belediyeden görevi devraldı. Peki Karayalçın ne yaptı? Karayalçın Metro çalışmalarını başlattı. Tarihte eşi görülmemiş Batıkent adlı yerleşim projesini hayata geçirdi. Dahada önemlisi yabancı ülkeler Anakara belediyesine kredi vermek için kuyruğa girerken bugün melih bey tek bir yerden kredi sağlayamamkta ve Türkiye nin en borçlu belediyesini yaratmaktadır. 2 km lik metro inşaatını adam gibi biteremeden 2009 da Akp nin de isteğiyle gidici görünmektedir. Alın size başarılı belediyecilik. Peki Ankara büyükşehir belediyesi deyince aklınıza ne geliyor ;

Patlayan borular
Akmayan sular
Kullanılması gereksiz üstgeçitler
Düzensiz şehir planlaması vs

İşte bu AKP nin başarılı belediye anlayışı değil mi sayın Erdoğan!

Birde dönüp İzmire bakalım. Sayın Recep Erdoğan kabul etmesede İzmir şu an Türkiye nin parlayan yüzü olmaya hazırdır. Sizin İstanbul belediye başkanınız 20 milyar dolarlık borçlu belediye yaratıp 12 km lik metro yapmayı marifet bilip bi de utanmadan bu 12 km yi başarı sayarken İzmir dünyaya açılmakta.

Birde dönüp Eskişehir e bakalım DSP li Büyükerşen Eskişehir'i Avrupa kenti haline getirmiştir. Siz 12 km ile övünürken kendisi Avrupa da belediyecilik üzerine dersler vermektedir. Belki ihtiyacınız olur...


Usulsuzluk dosyaları dokunulmazlıklar yüzünden açılamayan, Belediye eliyle cemaatleri güçlendirmeye çalışan
Belediyeciliği seçim zamanı kömür dağıtmaktan ileri göremeyen bir anlayışın SOL niteliği barındıran belediyelere sürekli böyle ithamlarda bulunması gerçekten ilginç.

Sayın Erdoğan siz ilk önce şu AKbillerin hesabını verin. Aynı zamanda dönüp kendi belediyelerinize bakın, birde belediyelerinizdeki yolsuzlukları kabullenmeyip istifa eden yöneticilerinizi ve geçen dönem vekillerinizi göz önüne getirin.

Bakalım sizin belediyecilik anlayışınız nasıl....

 
Toplam blog
: 22
: 929
Kayıt tarihi
: 07.05.07
 
 

Hukuk öğrencisiyim. Siyasetle ilgileniyorum. Sosyal demokratım...