Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '07

 
Kategori
İzmir
 

"Çiçek sulamaya gittiler" diyenlere

"Çiçek sulamaya gittiler" diyenlere
 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Tayland'a yaptığı EXPO 2015 tanıtım gezisi uzun süre gündemden düşmedi.

Yapılan açıklamalar, çeşitli gazete ve dergilerde çıkan haberler hep İzmir'in, Büyükşehir Belediyesinin aleyhinde, tamamen İzmir'i sindirme politikası içinde yapılmış, İzmir her zaman ki gibi karalama listesine alınmıştı. Çok önemli yazarlarımız köşe yazılarında, değerli siyasetçilerimiz ekranların karşısında hep birşeyler açıklama gereği hissettiler kendilerinde. Aslında bunlara hiçbir hakları yokken.

Çünkü İzmir'li olmayan daha doğrusu İzmir ve EXPO hakkında bilgisi olmayan hiç kimsenin bu tip yorumlar yapmaya hakkı yoktu. Ama ellerine çok büyük bir koz geçmiş gibi hemen gezinin maliyetini öne sürdüler. Bu gezi vatandaşın vergisiyle ödeniyor dediler. Evet bu sefer gerçekten doğru söylediler belki. Bu gezinin geliri Büyükşehir Belediyesinin öz kaynakları ve vergilerle ödenmiş olsun.

Peki burada bir durum analizi yapalım. Son yıllarda en fazla vergi ödeyen şehir hangisi? Vergi ödeme oranını ikiye katlayıp, devletine saygı gösterip, sahip çıkan şehir hangisi? Bu soruların cevabı hep İzmir. İzmir halkı vergisini ödedi, devletine sahip çıktı.

Peki devleti İzmir'e neler yaptı?

1) 19 yılda Çevre Yolunun sadece bir kısmını tamamlayabildi.

2) Yaşamın durma noktasına geldiği İzmir Körfezi'ni tamamen unuttu. Rahmetli Büyük Başkanımız Ahmet PİRİŞTİNA yine bu gezide olduğu gibi körfezi, Büyükşehir Belediyesinin öz kaynaklarıyla temizletti. Bir zamanlar önünden geçmek istemediğimiz körfeze yaşamı geri verdi. Devleti ne yaptı, koskoca bir hiç.

3) Bir turizm ve liman kenti olan İzmir'e gerekli Kültürel ve Sanatsal alanlar kazandırılmadı. Bu konuda da İzmir hep boynu bükük kaldı. Ama İzmir Büyükşehir Belediyesi ne yaptı? Yine kendi öz kaynaklarıyla, yeni kent kanunları çerçevesinde Büyükşehir sınırları içine giren ilçe ve beldelere anında sosyal tesisler yapma kararı aldı. Bu olay tabi ki belediyenin görevi, fakat İzmir gibi dinamik bir nüfusu olan kente yatırım yapmakta hükümetin ve devletin görevi.

4) En son bu Tayland gezisinde yine İzmir karalandı. Devletinden yine bir destek göremedi. Hükümeti sadece gerekli olan EXPO yasasını çıkardı ve bıraktı. Oysa İzmir devletinden ne bekledi? Gerekli bakanlıklardan, kurumlardan yardım bekledi. Çünkü EXPO sadece İzmir'i değil tüm bölgeyi ve Türkiye'yi kalkındıracak bir projeydi. Ama bunu kimse görmek istemedi. Sadece gezinin maliyetinde kaldı.

Varsın onlar gezinin maliyetinde kalsınlar. Ama unutmasınlar daha ziyaret edilecek 98 ülke var.

Umarım Büyükşehir Belediyemiz bu ülkelere de birer ziyaret gerçekleştirir ve EXPO 2015 in İzmir'de yapılmasını sağlarlar. Ayrıca bir İzmir'li olarak şunu da söylemeden geçemiyeceğim; o gezilerde harcanan her kuruş sizlere, bu yola gönül veren herkese şimdiden helal olsun. İzmir zaten verdiği vergilerini kullanıyor, kendi öz kaynaklarından elde ettiği gelirlerle zor olanı başarmaya çalışıyor. Bu nedenle bu gezilere kimsenin bir tek kelime söylemeye hakkı bulunmuyor.

Aynı zamanda dünkü (24.01.2007) gazetelerde olaylı Tayland gezi sona erdi diye yazıyordu. O gezide hiçbir olay yoktu. Ben Sayın Başkanımıza ve heyette bulunan herkese güzel İzmirimiz'e hoşgeldiniz diyor, başarılarının devamını diliyorum.

 
Toplam blog
: 2
: 377
Kayıt tarihi
: 25.01.07
 
 

1988 İzmir doğumluyum ve tam bir İzmir aşığıyım. İlköğretimimi Karşıyaka Emine Lahur İlköğretim Okul..