Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '11

 
Kategori
Haber
 

"Çilek tadında" bir "Çilek Festivali"

"Çilek tadında" bir "Çilek Festivali"
 

Çilek güzeli 1. Nurbanu Demir. ( Başkan Akın'ın sol kolundaki)


Her yıl yapılmakta olan 29. Bartın Kültür, Sanat, Turizm ve Çilek Festivali, dünkü kapanış aktiviteleri ile son buldu.

Yurt içinden ve dışından ilgi gören bu festivalde, Bartın Belediyesi ve Valiliği, tam not aldı.

Her şey, bir yürüyüşle başladı. O günden beri 7 gün boyunca kimse duraksamadan bu günlere gelinerek, “Çilek yarışması ve güzeli seçimi” ile sonuçlandırılan festivalde, derece alanlara ödülleri verildi.

Türkiye’de ve Avrupa ülkelerinde, büyük organizasyonlar, “kapanış baloları” verirler. Adresler alınır, verilir, organizeler değişik şekillerde ortaya konmak için not edilir, duygusal ve eğlenceli bir gece ile Festivalin kapanışı sağlanırdı

Akıllara, “ Bartın’da kapanış baloları niye yapılmıyor?” denildiğinde, her ilgili muhakkak, “yorgunluğunu” ileri sürecektir. Orası öyle de, kapanış baloları, Bayrına yakışır diyoruz biz de. Yerli ve yabancılar daha bir kaynaşır. Sözleşmeler, akitler daha sağlamlık kazanır, yeni değerler ve eklenti programların akması sağlanır, ticari münasebetlerin yanında turizmi tetikleyen fırsatlar doğar. Bu bakımlardan yarayışlıdır balolar demeğe getiriyoruz. Bu bizim fikrimiz. İlgililer ne der, bilemeyiz.

Bartın Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali etkinlikleri kapsamında Özçelikkaya sponsorluğunda en iyi çilek yarışması düzenlendi. Festival kapsamında düzenlenen organizasyona, Bartın Valisi İsa Küçük, AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Yalçın Enç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Vali Yardımcısı Türker Öksüz, İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yarışmada, Gürgen Pınarı Köyü’nden Remzi Erdoğan, 1. Geldi. 2. İse Güzelcehisar Köyü’nden Halil Duman olurken 3. Karasu Köyü’nden Kadir Önemli oldu. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri İl Valisi İsa Küçük, AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, TSO Başkanı İsmail Toksöz ve Tarım İl Müdürü Yusuf Alagöz tarafından verildi. 29. Bartın Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen en iyi çilek yarışmasında Güngenpınarı Köyü’nden Remzi Erdoğan 1. Gelerek bin TL para ödülü, Güzelcehisar Köyü’nden Halil Duman 2. Gelerek 750 TL para ödülü, Karasu Köyü’nden Kadir Önemli ise 3. Gelerek beş yüz TL para ödülü almaya hak kazandı.

ÇİLEK GÜZELLERİ SEÇİLDİ

29. Bartın Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali etkinlikleri kapsamında, çilek güzeli yarışması düzenlendi. Cumhuriyet Alanı’nda yapılan yarışmada 1. Davut Fırıncıoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Nurbanu Demir oldu. Bartın Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali etkinlikleri kapsamında, çilek güzeli yarışması düzenlendi. Çilek yarışmasında 1. 15 yaşındaki Davut Fırıncıoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Nurbanu Demir oldu. 2. İse Bartın Kız Meslek Lisesi öğrencisi Serap Arslan olurken 3. İse Bartın Üniversitesi öğrencisi Hafize Dumanlı oldu. Dereceye giren güzellere taçları takıldı. Birinciye 750 TL, ikincinin 500, üçüncünün ise 250 TL ödül aldığı yarışmada güzeller zor anlar yaşadı.

OĞUZ YILMAZ COŞTURDU

9. Bartın Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali etkinlikleri kapsamında, Türk Halk Müziği sanatçısı Oğuz Yılmaz Bartın’da izleyenleri ile buluştu. Yaklaşık bir buçuk saat süren konser boyunca Bartınlı izleyenlerine coşkulu anlar yaşattı. 9. Bartın Kültür Sanat Turizm ve Çilek Festivali etkinlikleri kapsamında, Türk Halk Müziği sanatçısı Oğuz Yılmaz Bartın’da izleyenleri ile buluştu. Oğuz Yılmaz konserine halkında ilgisi yoğun oldu. Bir buçuk saat sahnede kalan Oğuz Yılmaz’a sevenleri şarkılarına eşlik ederek destek verdi.

RESİMLER: (En üstte) Soldan ikincisi çilek güzelimiz (Ortadaki) Festivalin son günlerinden. Halk çılgın gibi eğlendi (Alttaki) Dereceye giren çilekçiler toplu halde.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..