Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '11

 
Kategori
Haber
 

‘Çok ses tek yürek’ olmak zor!

‘Çok ses tek yürek’ olmak zor!
 

‘Mal bulmuş Mağribi’ gibi Japonya’daki felakete odaklanan medya, ne yazık ki önemli bir eylemi göz ucuyla gördü! Yapılacağı çok önceden duyurulan ‘Çok Ses, Tek Yürek Eylemi’ Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sağlık çalışanlarını Ankara’da topladı. Acıdır ki, 3G bağlantısıyla Taksim’e bağlanan kanallar ‘Gazetecilere Özgürlük Platformu’nun yürüyüşünü ekrana taşıyıp isteklerine yer verirken, aynı saatlerde Ankara’da seslerini duyurmaya çalışan hekimlere kimse mikrofon uzatmadı. ‘Sağlığımızı emanet edeceğimiz kişilere değer veren yok mu’ diye düşündüren bu yaklaşımı bozan NTV oldu. 

İlk etapta, eylemi değil de biten gösterinin ardından kalanların görüntülerini, muhabir İdil Güngör’ün haberiyle ekrana taşıyan NTV, böylece haber kanalı olup da habercilikten uzak bir yayın politikası izleyenlere fark attı. Özellikle hafta sonlarını tamamen boşlayanlara karşın, saat başı haber vermeyi sürdüren kanalın sonraki bülteninde, sadece boş alan değil yürüyen doktorları da izlemek, ‘Hiç yoktan iyidir’ dedirtti. 

Medyatiklerin katılımıyla dikkatleri toplayan ‘Gazeteci Eylemi’nin uzun uzun verilmesine sözümüz yok! Ancak bilmem hangi diziden bölümleri ya da filanca komedyenin şefliğini dakikalarca ve de defalarca verenlerin, yüzlerce otobüs dolusu doktorun protestosuna kerhen yer ayırmasına hayıflanmamak elde değil. Oysa ‘Sağlık haktır’ ana temalı eylemde, Sağlık Bakanlığı önünden halka seslenenlerin ‘Taleplerimiz ortak. Birbirimize ihtiyacımız var’ sözleri, Performans Yasası’yla ‘Sürümden kazanç’ kalitesizliğine indirgenen sağlık anlayışını vatandaşa aktarma açısından önemliydi! Maratona zorlanan hekimlerin, yaşanan aksaklıklarda kendilerinin ‘tek sorumlu’ olmadığını hastalara anlatmasına medya destek vermeliydi. Ama ‘taciz’leri sonradan hatırlayanları konuşturmayı ‘halkı bilinçlendirme’ sayanlar için ‘Mecburi hizmet’ yaptırımında şifa vermeye çalışırken, cehalet ve yoklukla boğuşup hayati tehlike yaşayan doktorların ‘medyatik’ değeri yoktu! ‘Çok Ses, Tek Yürek’ olmanın da… 

Anibal Güleroğlu 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..