Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '09

 
Kategori
Siyaset
 

"Davos fatihi"!

Yazanlar ve politika üretenler için benim ülkemdeki kadar gündemin çabuk değiştiği kaç ülke vardır?

Ergenekon nedeniyle insanlarımızın yaşamına neden son verdiğini? Yeterince tartışamadan Davos’ta yaşananlar gündeme oturdu!

Başbakan utku( zafer ) kazanmış komutanmışçasına gecenin bir yarısında törenle karşılandı. Benzer bir tören AB’ne giriş süreci için Ankara’da gerçekleştirilmişti. Sonucu yaşayarak gördük; bizi bekleme odasında bekletmeye aldılar!

Her ülkenin bir dış politikası vardır. Dışişleri Bakanı’nın önderliğinde diplomatlarca bu politika yaşama geçer. Bunun gereği olarak ta donanımlı olmak zorundadırlar.

Yüksek öğrenimli, yabancı dilleri ileri derecede, çok kültürlü, çok okuyan, ülkesi için ölümü göze alan bu güzel insanlardan emekli olanlarının eleştirilerine tepki verirken “ MONŞERLER ” sözcüğünün kullanılması hiç de hoş bir tutum olmamıştır.

İzlenen yanlış dış politika sonucunda Türkiye tarafsız arabuluculuk niteliğini yitirmiş ve Hamas’tan yana taraf olmuştur.

Sömürgeciler ve yandaşlarının dünyanın neresinde olursa olsun insan öldürmelerine toptan karşı çıkıyoruz. İnsanlık suçu işlemektedirler. Ancak onları yargılayacak mahkemeler ara sıra görev yapıyor. Egemenler izin vermiyorlar. İşlerine gelmiyor!

En yakın komşumuz Irak’ta 1, 5 milyon insan öldürülürken sessiz kalanlar Filistin’de öldürenler için ayağa kalkıyor ve “ Hepimiz Filistinliyiz ” diyorlarsa ve onların savunulmasını Müslüman olmalarına bağlıyorlarsa Irak’ta öldürülenler Müslüman değil miydiler?

Ülkemde terör örgütü PKK eliyle askerlerimiz ve sivil halk öldürülürken sadece cenaze törenlerinde tepki vermek yeterli olmamaktadır. Neden? “HEPİMİZ TÜRKÜZ” diye bağıramıyor ve akan kanları durduramıyoruz?

Durum böyle iken “ Davos fatihi “ olmak ne yazıyor?

Yaklaşan yerel seçimler için “KAMUOYU “ yoklamalarında görülen oy azalmasını en azından durdurmak için bir çıkışa gerek vardı! Davos’a sarıldık!

Doğalgaz’da % 17 lik indirim yaptık!

Örnekleri çoğaltmak olası…

Sırtında BOP eşbaşkanlığı giysisi boynunda Siyonist Cesaret madalyası taşıyan Başbakan kendisini nasıl düze çıkaracaktır?

“ Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık “

“ Keskin sirke küpüne zarar verir “

“ Dimyat’a pirince giderken, evdeki bulgurdan olmak “

Atasözlerimiz tam da burada anlam kazanmaktadır!

Devletlerarası ilişkilerde dostluklar değil karşılıklı çıkarlar göz önüne alınır.

Günü kurtarabilirsiniz ancak geleceğimizi nasıl? Tehlikeye attığınız zamanla anlaşılacaktır!

Umuyor ve diliyorum ülkem en az zararla faturayı öder!

Ahmet Metin Kılınçer

Emekli öğretmen-Balıkesir

01.02.2009

 
Toplam blog
: 35
: 350
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Emekli öğretmenim. Ödünsüz bir kemalistim. Bu düşüncelerimi gençlerle paylaşmak istiyorum. Sorumluyu..