Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '11

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

‘Dekolte’ sana mı kaldı be adam?

‘Dekolte’  sana mı kaldı be adam?
 

Giriş 

Geçmişte yaşanan, gündeme bilerek getirilen ve medyada pompalanan haber görüntülerine bakınca birçoğunun provokasyon damarlı olduğu görülür. 28 Şubat vetiresindeki Fadime Şahin, Ali Kalkancı, Gaziantep’teki bir öğretmen evine göbeği açık, diye alınmayan kıza karşılık öğretmen evinin bahçesinden çıkan çarşaflı kadın, başörtüsünün tartışıldığı günlerde bir ortaokul öğrencisinin çorabına atılan kezzap, YÖK’ün üniversiteli öğrencilerine yönelik başörtüsüyle ilgili yeni düzenlemeye gitmesinin ardından doğuda bir yerde bir ilköğretim başörtülü okula gitmek isteyen bir öğrencinin okulaalınmayışı, akl-ı evvel birinin okulun birinde, kız ve erkek öğrenciler arasında 45 santimetre mesafe olmalı açıklaması, bir ilahiyat profesörünün dekolte kıyafet giyen taciz zemin hazırlar şeklindeki beyanı bir çırpıda aklıma gelenler… 

İlahiyat, İlahiyatçı 

İlahiyatçı; Allah'ın varlığı ve nitelikleriyle ilgili konuları ele alan bir bilim kolu, tanrı bilimi, teoloji; bu bilim koluyla uğraşanlara da ilahiyatçı veya teolog denir en basit ifadeyle. Gerçi batıda teolog olduğu halde ‘ateist’ olan da vardır ama . ‘Müslüman’
aidiyetli ilahiyatçıların ekserisi imam-hatip çıkışlı olduğundan pratik anlamda da ‘dindar’dır. Ama bunun yanında bizde de geleneksel Müslümanların yıllardır bildikleri ezberleri bozan ilahiyatçılar yok değil. Meselâ Yaşar Nuri Öztürk’ün örtünme ve miraçla ilgili yorumları, medyatik ilahiyatçı Zekeriya Beyaz’ın; ‘Kümes hayvanlarından da kurban kesilir.” gibisinden saçma sapan açıklamaları. 

‘Kimyasal Hadım’ Yasası 

AK Parti İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, AK Parti Ankara Milletvekili Aşkın Asan ve bazı milletvekillerinin imzasıyla cinsel suçlara yönelik cezaları artıran yasa tasarısının TBMM’ye sunulmasıyla birlikte ‘hadım’ ‘taciz’ ‘tecavüz’ kavramları kamuoyuna bilen bilmeyen tarafından tartışılmaya başlandı. 

‘Hadım’ Kavramı Nereden Çıktı? 

TBMM’ye verilen kanun tasarısının temelinde ilgili suçlara karşı ceza artırımı, çeşitli yaptırımlar söz konusu. Ayrıca tasarı suçu işleyene yönelik tıbbî tedavi ihtiva ediyor. Özetle şöyle: “Cinsel saldırı suçundan, çocukların cinsel istismarı suçundan veya reşit olmayanla cinsel ilişki suçunun nitelikli halinden hapis cezasına mahkum olanlar, cezanın infazı sırasında ve şartlı salıverildikleri takdirde, denetim süresi içinde; testosteron etkisini önemli ölçüde azaltıcı tedaviye tabi tutulabilecekler. Bu suçların birden fazla işlenmesi halinde, bu kişilerin, söz konusu tedavi ve yükümlülüğe tabi tutulması zorunlu olacak. “ 

“Hadım etmek” dedikleri bu işte. Suçluya testosteron (erkeklik hormonu) etkisini azaltıcı ilaç tedavisi uygulama. Suçlunun uzvunu işlevsiz hâle getirmek söz konusu değil. Benim anlamadığım, konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ilgili ilgisiz kişilerin (mağdurun durumunu hiç hesaba katmadan) neredeyse suçluya arka çıkan yorumları. Birkaçını yazayım: 

-Hadımlık büyük ceza. Empati yapılmalı, ‘cinsel eğitim’ verilmeli. (Haber Türk, Bayraktar Bayraklı, 16 Şubat 2011, 14.00) 

-Tırnak içinde ‘hadım’ etmeyi insanlık onuruyla bağdaştıramıyorum. (Teke Tek, Doç. Dr. Ümit Kocasakal, 17 Şubat 2011, 03.13) 

-O zaman hırsızlık yapanın kolunun kesilmesine nasıl itiraz edeceğiz? (Teke Tek, Canan Arıtman, 17 Şubat 2011, 03.22) 

Veriler de bir şeyler söylüyor: Cinsel suç işleyenlerle işlemeyenler arasında testosteronfarkı yok. Cinsel suçlar insanlara karşı işlenen suçlar içinde en fazla tekrarlanan suç. 


‘Dekolte’ Üzerine Fetva Sana mı Kaldı Be Adam? 

Her fırsatta ve her fırsatla öküzün altında buzağı arandığı bir atmosferde Konya Selçuk Üniversitesi’nden bir profesörün söyledikleri kanal kanal tartışıldı, manşet manşet gazetelere, yazar köşelerine taşındı. Üzerine vazife olmamasına rağmen durumdan vazife çıkararak açıklama yapan ilahiyatçı, “"Sorunun odağında kim var? Kadın var. Kardeşim sen dekolte giyinirsen bu tür çirkinliklerle karşılaşman sürpriz olmayacaktır. Tahrik ettiktensonra sonucundan şikayet etmek makul değildir." demiş. 

Sana ne be adam? Uzmanı olduğun bir konu mu? Hangi dini temele dayandırarak ‘fetva’ gibi bir açıklama yapıyorsun? Üzerine vazife mi? 

Son söz: Ne yalan söyleyeyim böyle zor zamanlarda İslamiyet adına açıklamalarla gündem oluşturanların tavrını ‘provokasyon’ olarak görüyorum. İslamiyet’e ve Müslümanlar’a saldırmak için pusuda bekleyenlerin eline koz vermektir. İslamiyet üzerinden ‘korku imparatorluğu’ yaratan o mâlum çevreler neler üretirler neler! Hırsızlık yapanın kolunun kesilmesine gönderme yapıldı bile. ‘Recm’den de (zina yapan kadın veya erkeğin taşlanarak öldürülmesi) bahsederlerse hiç şaşırmayın. 

 
Toplam blog
: 300
: 1022
Kayıt tarihi
: 13.06.10
 
 

Tarih, edebiyat, şiir, dil ..