Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

‘Deli Saraylı’, akıllı bir komedi!

‘Deli Saraylı’, akıllı bir komedi!
 

Uzun zamandır özlenen kalitede bir mizahi yaklaşımı nihayet Show TV’nin yeni dizisi ‘Deli Saraylı’da yakalayabildik! Savaş yıllarını gülmece unsuruyla tatlandırıp sunan dizide oyunculuk da, üst seviyede. Tiyatro kökenli usta oyunculardan oluşan kadrosu ve güzel işlenmiş konusuyla dikkat çeken ‘Deli Saraylı’, geçen dönem oldukça yüksek izlenme oranına sahip ‘Hanımın Çiftliği’yle aynı gün gösterime girecek kadar da cesur! ‘Gönülçelen’le de yarışan ‘Deli Saraylı’nın aldığı reyting de, onun daha ilk bölümden ne kadar beğenildiğini göstermekte.

Show TV’nin diğer komedi yapımı ‘Türk Malı’nın aksine düzgün Türkçesiyle kulakların pasını gideren dizide Gani Müjde, Türklerin her şeyi bağırarak anlatmasına kızan İngiliz’in dayanamadığı ezan sesini susturmak istemesini ve yabancı hayranlığıyla maymunlaşan yerel işbirlikçileri, tıpkı ‘Kahpe Bizans’taki gibi hicvederek anlatmış! Gani Müjde’nin teklifini, rolü bugüne kadar oynadıklarından farklı bir çizgide bulduğu için kabul eden Perran Kutman, Çetin Tekindor’un da katkılarıyla eğlenceli bir oyun sergilemekte! Mustafa Kemal’in de canlandırıldığı ‘Deli Saraylı’da, ‘Ölmenin değil, dirilmenin zamanı. Toplayın kendinizi’ diyerek her devirde geçerli bir mesaj veren Perizat Hemşire, Mustafa Kemal’in sağ kolu Miralay Hüsrev Bey’e kafa tutacak kadar deli. Ancak bu patavatsız ‘Deli Saraylı’, Başkomutan’ı kurtaracak kadar da akıllı! Savaş sonrası işgal altındaki Osmanlı’da, düşmanla mücadeleden vazgeçmeyen direnişçilere karşı planlanan harekâtların haberini önceden almak göreviyle bir araya gelen farklı kesimden vatanseverlerin maceralarını anlatan ‘Deli Saraylı’da, tüm bu birbirinden ayrı meslekteki insanı bir araya toplayansa ‘Lale Devri’nde intihar edip 1920’li yılların Osmanlı’sında ortaya çıkan Cüneyt Türel!

‘İşgal bitince işbirlikçiler layığını bulur’ sözlerini düşünüp, tarihe güler yüzle bakmak isteyenler için, gerçek sanatçıların lezzet kattığı gerçek bir komedi olan ‘Deli Saraylı’ yerinde bir seçim!

Anibal Güleroğlu

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..