Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '13

 
Kategori
Siyaset
 

“Demokratikleşme” ambalajlı “paket”ten “türban “çıktı!.

“Demokratikleşme” ambalajlı “paket”ten “türban “çıktı!.
 

AKP, 11 yıldır kendine özgü demokrasiyi parça parça yaratıyor. Bu, “demokratikleşme" adı altında yapılıyor. Her "girişim"e numara veriliyor. Numara yolu bir açılınca, numaralar bitmeyeceğinden, başkaları için umutlar, hep sonraya taşınıyor. Ama kendileri için hedefe bir adım daha yaklaşılıyor.

Günlerdir, kamuoyunu bir beklenti içine soktular.  Özellikle Bölge, bölgeciliğin/ bölünmeciliğin resmi adı, televizyon başına kilitlendi. Çünkü İmralı-Ankara-Kandil hattında gidip gelmeler, götürülen getirilenler, bir yandan umut dağıtırken öte yandan da kaygıları artırıyordu.

Bölge halkı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından içi doldurulan ve ambalajlanan “paket”ten, kendilerine “hak”lar çıkacağını düşündü durdular.

Başkaların eline bakmak, yaşamını ona göre düzen koymak!..

AKP’nin “demokratikleşme” ambalajlı “paket”i açılınca, başta Bölge, ülke sevinçten ayağa kalkacaktı!.. Çünkü Türkiye demokratikleşecekti!..

Demek oluyor ki, Türkiye, “demokratik” bir ülke değil/di. Olsaydı, AKP, niye bu ambajlı “paket”i millete armağan etsindi?

Bu ülkeyi 11 yıldır yöneten AKP zihniyeti, Cumhuriyet’in temel ilkelerini aşındırdırdı durdu; engel saydıklarına el attı.

Demokratikleşmek ne demek?

Demokrasiye uygun biçime girmek!...

*****

“Paket”ten çıka çıka “türban” çıktı.

Bu ülkenin tek sorunu “türban”mış demek!

“Türban”, kamu kesiminde resmen serbest olursa, Türkiye demokratikleşecek öyle mi?

Güldürmeyin insanı, hiç değilse, kendinizden saymadıklarınızı “aptal” yerine koymayın!...

Bu ülke, "türban" takmakla, “tesettür”e bürünmekle kalkınacaksa var halimize!..

“Türban”ı bir giysi parçası/ süs / gereksinim olarak görmeyen kafa, bir “siyasi düzen”i topluma dayatıyor. AKP’nin “demokrasi” anlayışı, çağımızın, Cumhuriyet’in demokrasi anlayışına, ad benzerliği dışında benzemiyor. Zaten Recep Tayyip Erdoğan, 20 yıl kadar önce demokrasiyi neye benzetmişti?

"Demokrasi bir tramvaydır; gittiğimiz yere kadar gider, orada ineriz."

*****

Türkiye, demokratikleşmiyor, çağdaşlıktan uzaklaşıyor. Bu uzaklaşmayla da sınırlı kalmıyor, bir yerlere götürülüyoruz.  “Demokratikleşme” ambalajlı “paket”leri hazırlayanların siyasi ömrü vefa ederse, daha neler göreceğiz.

Şimdilik, sadece polis, asker, hâkim ve savcılar türban takamayacaklar/mış...

Ya sonra?

Sonrası, Allah kerim!.

Son söz: 

“Türk kadını namus ve inancına, AKP ile ve biçimini AKP'nin verdiği başörtüsü ile kavuşmamıştır. Türk kadınına yapılan bu hakaret ve sömürüye de hayır diyorum.” (Ömer Faruk Eminağaoğlu, Yargıçlar Sendikası Başkanı)
 

http://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutce@yandex.com



 

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..