Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '11

 
Kategori
Futbol
 

'Dervişin zikri neyse fikride oymuş' Fenerbahçe'de seri devam ediyor.

'Dervişin zikri neyse fikride oymuş' Fenerbahçe'de seri devam ediyor.
 

Dervişin ‘Zikri neyse fikride oymuş’ derler, işte Fenerbahçe’de öyle…

Özellikle deplasmanlarda bir seriye bağlamış gidiyor…

Geçen sezon en son Ankaragücü’ne yenilmiş, ondan sonra yenilgi hak getire…

Bu arada, Galatasaray’ı, Beşiktaş’ı hep sıraya dizmiş…

Geçen sürede berabere kaldığı iki maç var. Bunlardan birisi Fenerbahçe-Bursaspor, diğeri de geçen hafta oynanan Fenerbahçe-Manisaspor maçları. Bu maçların ikisi de Kadıköyde Şükrü Saraçoğlu Stadyumunda oynanmış ve her iki maçta da hakem hataları ayyuka çıkmış. Bursaspor maçında verilmeyen en az üç penaltı, Manisaspor maçında verilmeyen bariz gol!

Gelelim dün akşam oynanan Kayserispor-Fenerbahçe maçına:

Bildiğiniz gibi bir takım genellikle 24 kişilik bir kadrodan oluşur. Bu kadronun içinden 14 veya bilemedin 15 kişilik kadro genellikle o takımın omurgasını teşkil eder. Sakatlık falan olmazsa, genellikle maçlara bu kadro çıkar ve oynar. Fenerbahçe’ye baktığımızda bu omurgadan 5 futbolcu yok! (Serdar Kesimal, Gökhan Gönül, Emre Belezoğlu, Selçuk Şahin ve Mehmet Topuz) Birde yaşanılan sıkıntılar nedeniyle gönderilen, Lugano,  Santos ve Niang’ı eklersek, yani takımın neredeyse yüzde 80’i gitmiş.

Fenerbahçe’de bunca badirenin üstüne, takımın yarıdan fazlası yokken, değişmeyen tek olgu; kazanma alışkanlığının devam etmesi!

Fenerbahçe’nin sakatlarına bir bakalım. Mehmet Topuz ve Selçuk Şahin, kendi takımları ile maç yaparken sakatlandı. Ya Emre, Gökhan ve Serdar?

Bilmeyen varsa, şöyle araya sıkıştırıverelim. Milli Takım’ın maçlarında sakatlandılar!

Şike yapmakla, teşvik pirimi vermekle suçlanan bir takımın sporcuları, milli mücadele yaparken sakatlanıyor ve kendi takımının ilk 4 maçında sahadaki yerini alamıyor!

Milli Takım’da sakatlanan bu oyunculara rağmen Futbol Federasyonu, Fenerbahçe’ye ilk dört maç için sadece 11 gün veriyor. 12 gün olsa, üç güne bir maç düşecek! Onu bile çok gören Federasyon, üstüne üstlük sakat oyuncu ile ilgili Fenerbahçe’ye bilgi bile vermiyor.

Kayserispor maçında Fenerbahçe iyi futbol oynamadı!

11 günde 4 maç oynayan ve ilk 11’nin 5 futbolcusu sakat olan bir takımdan şu saatte iyi futbol bekleyebilir misiniz?

6. dakikada Caner’in attığı golle Kayserispor’u 1-0 yenen Fenerbahçe 4 maçlık periyotta 10 puan alarak, yedekleri ile birlikte, maçlara ne kadar motive olduğunu bir kere daha gösterdi.

Gelelim Kayserispor maçındaki pozisyonlara; Bilica’nın eli ile oynadığı pozisyon bence penaltı! Orhan’a arkadan faul yapılıyor ve faul neticesinde dengesini kaybederek elini yana açıyor. Top da zaten hemen arkasından çevrildiği için penaltı ile uzaktan yakından alakası yok.

Ancaaaak; Kayserispor’dan en az 3 futbolcunun kırmızı kart görerek oyundan ihraç edilmesi gerekirdi. Tekmeler, dirsekler, basmalar birbirini takip etti.

Hepsi sporcuyu yaralamaya dönük hareketlerdi.

Kayserispor Menejeri Süleyman Hurma bu pozisyonları saklamak için Aykut Kocaman’a penaltı pozisyonu için ne düşündüğünü soruyor?

O şekildeki penaltılar bizde hiç görülmüyor!

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..