Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Şubat '15

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

'Dijital Çağ'da Sûfizm' sohbetiyle Genco Demirer 28 Şubat'ta Gezegen Sahaf'ta

'Dijital Çağ'da Sûfizm' sohbetiyle Genco Demirer 28 Şubat'ta Gezegen Sahaf'ta
 

Genco Demirer çok yönlü bir sanatçıdır.


1 - Bu hafta sonu Gezegen Sohbet'in konuğu Genco Demirer

Gezegen Sahaf Sohbeti'nin 28 Şubat 2015, Cumartesi günü yapılacak olan onüçüncüsünün konuğu, ‘on parmağında on marifet!’ deyişini adeta ispat için vücuda gelmiş birisi: Genco Demirer. ‘SufiRadyo ve Dijital ortamda Sufilik ve Sempatisi’ konusunda sohbet edecek olan Demirer’in hayatının önemli yanlarına gelin birlikte şöyle kuşbakışı bir göz atıverelim.

2 –Genco Demirer kimdir?

1975’de İstanbul’da dünyaya gelen Genco Demirer, bir koltuğa birden çok karpuz sığdıranlardan. Müktesebatında ressam, sinemacı, reklamcı, grafiker, iç mimar, müzisyen, seyyah, şair, dekorcu, tasarımcı kimlikleri öne çıkan sanatçı 1990’da Gülseren Kayalı Atölyesinde resme başladı. İç mimari ve grafik tasarım eğitimi alan ve grafik tasarım alanında lisansüstü sahibi olan Demirer’in eserleri, Türkiye ve dünyada açılmış 30’dan fazla sergide sanatseverlerle buluştu. Bahse konu plastik sanatlar etkinliklerinden bazıları şunlardır:

‘Kediler 1-2’ (İstanbul, Bursa), ‘Postes Ottomanes’ (İstanbul), ‘Cities’ (Bükreş), ‘İmparatore’ (İstanbul), ‘Yezidiler’ (Süleymaniye / Irak), ‘İstanbuling’ (Londra), ‘3-5-7’ (İstanbul), ‘Digist’ (Donetsk / Ukrayna), ‘Unending İstanbul’ (Tahran), ‘xstanbul.com’ (İstanbul), ‘Sadabath’ (İstanbul), ‘Chiplack’ (İstanbul), ‘Aahhh’ (İstanbul), ‘Peratik’ (İstanbul), ‘Hıdırellez’ (İstanbul), ‘İnsan ol-malı’ (istanbul), ‘İçerde bir padişahın izleri’ (İstanbul), ‘40 Vav’ (New York)…

Reklam ajansları ve sanat kurumlarında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’de, Z Produksiyon'da, Sunpera Production'da, Fym Creative Group - DIB (Dreams In the Box)'ta, Boş Bakkal Yapım’da, Mind The Ad’de ve ITA'da yaratıcı yönetmenlik yapan sanatçı, halen ZED, Face 2 Face, Acente gibi etkinlik ve reklam ajanslarında danışmanlık ve grafik bölümlerinde de öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.

Ankara’da, her hafta farklı bir sanatçıyı ağırlayan ‘ENBE Orkestrası’nın ‘Beyaz Geceler’ isimli projesinin müzikal konseptini hazırlayan Genco Demirer; Sufi Radyo, Sufi Film Festivali, LuxAW (Lüx Ödülleri), Marka Radyoları, Çiz Bebek (cizbebek.com), Radio Luxury, Multikulti Film Festivali, Mevvac.com(Osmanlıca Radyo), tiyARTro (çok kültürlü tiyatro), Radio Luxury’de de yönetici olarak görev icra ederken, aynı zamanda da, UKSED (Uluslararası Kültür Sanat ve Eğitim Derneği) başkanlığını yürütmektedir.

Bütün bunların yanı sıra o, dünyanın neredeyse ¾’ünü gezecek denli tutkulu bir seyyahtır da.

Sanatçı evli ve Mir Demir Demirer’in babasıdır (i), (ii), (iii), (iv).

3 – ‘Çok yönlülük iyi bir şey mi?’

Yeni Şafak muhabiriyle yaptığı röportajda kendisine yöneltilen bu soruya bakın Genco Demirer nasıl veriyor: ‘Yaptıklarımı birbirinden farklı görmüyorum. Bana hepsi aynı gibi geliyor. Bir resim yaparken de, belgesel çekerken de aslında aynı şeyi yapıyorum. Sistem aynı sadece elemanlar değişiyor. Resim yaparken de fırça, boya, tuval ve diğer etkenler var. Belgeseli çekerken de görüntü yönetmeni, kamera ve ışıklar var. Sonuçta yaptığım şey bir duyguyu görselleştirmek. O yüzden aralarında dev farklar görmüyorum’.

4 - 28 Şubat 2015 etkinliğinin zaman plânlaması:

Etkinliğimizin zaman akışı şu şekilde cereyan edecektir:

13.00 - 14.00: Genco Demirer’in ‘SufiRadyo ve Dijital ortamda Sufilik ve Sempatisi’ sohbeti.

14.00 - 14.10: Ara.

14.10 - 18.30: Çoğunlukla bir liradan başlayan açılış bedelleriyle 

müzayedesi gerçekleştirilecek olan eserlerin açık arttırmaya sunulmaları. 

'Okumadan, araştırmadan, paylaşmadan, özellikle de sohbet etmeden yaşayamam!' diyenlerdenseniz, 28 Şubat 2015, Cumartesi günü Gezegen Sahaf'daki SufiRadyo ve Dijital ortamda Sufilik ve Sempatisi’ sohbetive onun hemen ardından gerçekleştirilecek olan kitap müzayedesinin, sizin için anlamlı bir tercih ve adeta biçilmiş bir kaftan olduğunu söylemek doğru olacaktır (v).

Etkinliğin adresi:

Gezegen Sahaf; Meşrutiyet Caddesi, Aslı Han Sahaflar Çarşısı, Galatasaray, Beyoğlu, İstanbul. 

iletişim için: Kerime  Yardımcı: 0 212 293 94 87, Sedat Yardımcı: 0 544 786 12 92


dipnotlar:

(i): Ekşi Sözlük’teki Genco Demirer maddesi için bknz.

https://eksisozluk.com/genco-demirer--1181693

(ii): Sanatçıyla Yeni Şafak Gazetesi’nin yaptığı röportaj için bknz.

http://www.yenisafak.com.tr/pazar/ticari-kaygi-sanati-olduruyor-677469

(iii): Genco Demirer’la yapılan bir başka röportaj için bknz.

http://www.haberboyu.com/roportaj/sanat-ozu-ruhu-oksayan-ise-daha-cok-seyler-var/

(iv): Sanatçının resmi sitesi için bknz.

http://www.gencodemirer.com/

(v): Gezegen Sahaf etkinliğinin 7 Şubat buluşmasında gerçekleşen Beşir Ayvazoğlu sohbeti için bknz.

http://ziyaversencan.blogspot.com.tr/2015/02/besir-ayvazoglu-asaf-halet-celebi.html

 
Toplam blog
: 297
: 1623
Kayıt tarihi
: 29.08.11
 
 

1958 Fatih / İstanbul doğumlu. Etiler Lisesi ve İTÜ Maden Fakültesi Petrol Mühendisliği Bölümü me..