Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '18

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

“Dış Borcun 551 Milyarı Betona Yatırıldı” Robenson’a Kulübe Yapılmıyor, İnşaat Gelir Getiren Sektör

“Dış Borcun 551 Milyarı Betona Yatırıldı” Robenson’a Kulübe Yapılmıyor, İnşaat Gelir Getiren Sektör
 

Kime yapılıyor, kime satılıyor, kazancı kime gidiyor ayrı konu ama inşaat işlerinin kazançlı olmadığını, inşaat işiyle uğraşanlara ve bu sektörden ekmek yiyenlere kazanç sağlamadığını söylemek doğru değil.

Ayrıca beton diyerek altyapı yatırımları kastediliyorsa daha önce bu konuyu yazdım ve önce ekmek diyerek AKP’yi eleştirdim. Üç kişinin oturduğu köye asfalt yapalım ama önce karnımızı doyuralım. AKP oylarını altyapıyla aldı ülkeyi de altyapı hastalığıyla bu hale getirdi.

Malum altyapının parasal karşılığı yok, altyapının karşılığı çamurlu yol yerine asfaltta yürümek. Bizim böyle bir lüksümüz yok, hem borç alarak asfalt yapamam.

İnşaata gelince…Bir daire bilmem kaç yüz bine, nereden bu para elde edilebilir ki…551 milyar doları betona yatırsınlar ama karşılığında ekonomiye ne kazandırıldı?

İstihdam da yok, inşaatta kaç kişi çalışıyor ki…

Para var ama kime gittiği belli değil. 551 milyar dolar yatırımdan 150 milyar dolar devletin kasasına girmeliydi. Belli devlet bir şey alamadı trilyonlar ağaların beylerin kasasına aktı.

551 milyar doların betona yatırılmasını eleştirmeyin çünkü bu işte para var (hem bu alanda yetenekliyiz hem diğer yatırım alanları doymuş hem de gördüğünüz gibi talep var) ama karşılığını isteyin.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..