Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '07

 
Kategori
Teknoloji
 

"Döner"geç

"Döner"geç
 

Bilindiği üzere Erke isimli bir firma, enerji kullanmadan enerji elde edebilen bir alet geliştirdiğini ve 2007 yılında bu halkımızın kullanımına sunacağını açıklamıştı. Çok çok değişik ve bilim dünyasını baştan aşağı sarsacak birşey olmadığı zaten kesin. "Çevreye zarar vermeyen, istenilen güç ve sürati sağlayabilen, doğrudan hareketin elde edilebildiği, yakıt gerektirmeyen bir kuvvet makinesi" olarak tanıtılan Erke Dönergeci'nin ayrıca istenilen yerde istenilen miktarda sınırsız elektrik üretme yeteneği bulunduğu ve tüm taşıtlarda kullanılabileceği belirtiliyor.
Bu ve benzeri makinaların (Devridaim makinaları deniyor) yapıları gereği termodinamiğin birinci ve ikinci yasaları olan şu maddeleri ihlal etmektedir.

Enerji yoktan var edilemez ve yok edilemez, sadece bir şekilden diğerine dönüşür.
Bir ısı kaynağından ısı çekip buna eşit miktarda iş yapan ve başka hiçbir sonucu olmayan bir döngü elde etmek imkansızdır.
Bu temel yasalar ihlal edildiğinden devridaim makinalarının çalışmaları fiziğin temel yasalarına terstir. Bu sebeple de olanaksızdır.
Erke firması, enerji kullanmadan enerji elde edebileceğini iddia ettiği sürece biz fizikçiler de yapamayacaklarını iddia etmeye devem edeceğiz. Fakat en azından kullanılan teknolojinin temel nitelikleri açıklanırsa, bilim dünyasının bunları inceleme ve buna istinaden buluşa destek verme ihtimalleri de artar.

Hiç mi olma ihtimali yok?
Yukarıda da belirtildiği üzere firmanın hiçbir bilgi vermemesi sözde buluşun gerçek olma ihtimalini incelememizi de imkansız hale getiriyor. Termodinamiğin ve fiziğin temel yasalarını ihlal etmeden benzer cihazların üretildiği biliniyor. Özellikle atalet ve manyetik rotor kuvveti kullanılarak uzun süreli enerji üretimi mümkün. Konuyla ilgili daha fazla bilgi isteyenler http://www.fdp.nu/perendev/ adresindeki Perendev Makinası'nı inceleyebilirler. Ayrıca http://www.youtube.com/watch?v=PFGiWiXMHn0 adresinde de Perendev Makinası'nın çalışırken çekilmiş bir videosu bulunabilir.

 
Toplam blog
: 10
: 5571
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

İnsan ve teknoloji üzerine yazılarım bu blogda... 2005'ten bu yana Milliyet Akdeniz'in teknoloji yaz..