Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '07

 
Kategori
Siyaset
 

"Dün, dündür" Söğütte onaylandı!

"Dün, dündür"  Söğütte onaylandı!
 

Siyaset arenasında taşlar yeniden yerine oturuyor.

Geçen yıl Söğüt şenliklerinde yaşananlar daha herkesin hafızasında tazeliğini koruyor.

Erdoğan’ın yeğeni yani korumasının hırpalandığı olaylardan sonra gerilim tırmanmış ve Söğüt Emniyet müdürü görevden alınmıştı.

Bu yıl verilen resme bakarsak iktidar açısından işlerin yoluna girdiğini söylemek fazla iyimser bir görüş sayılmaz. Seçimlerden hemen sonra Erdoğan’ın “uzlaşma” söylemi ile kamuoyuna mal olan görüşleri ortadayken, sürpriz bir destek Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı seçilmesini sağlayan Bahçeli artık iktidar ile kol kola siyasete devam edecek gibi gözüküyor!

Görünen o ki belli destekler ile CHP liderliğine oynayan Sarıgül’ü saymazsak tüm eleştirilerimize karşın Baykal’ın kalmasına dua edecek Türk seçmeni.

Bir taraftan yeni anayasa çalışmaları kotarılırken belki de Bahçeli’nin açık desteği AKP’yi daha kendine dönük ve ideolojisine uygun bir anayasa yapmaya itecek Siyasi gündem önümüzdeki süreçte daha çok ısınacak. MHP’de içeride; kendi ideolojisi, öğretisi ile ters, dokuz ışık ile çelişen eylem ve söylemlerle çok uğraşacağa benziyor.

Eh! Böyle bakınca elde Baykal’ın liderliğindeki CHP kalıyor.

DYP ve ANAP’ın tarih olduğunu gördükten sonra artık seçmenin 2009 yerel seçimlerine kadar tercihlerinin farklı gerçekleşeceğini düşünmek gerekiyor. İktidarın Bahçeli destekli politikaları bakalım nerelere uzanacak!

Demirel’in kulakları çınlasın diyerek fazla uzatmanın anlımı yok bu değerlendirmeyi. Boşuna dememiş “Dün dündür” diye.

*Fotoğraf Milliyet internet.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..