Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '10

 
Kategori
Haber
 

"Dünyaya rezil olduk"

"Dünyaya rezil olduk"
 

www.milliyet.com.tr


“Dünyaya Rezil Olduk”

Spor gelişmiş toplumların işi haline geldi

Milliyet İnternette “Dünyaya Rezil Olduk” manşetiyle verilen haberde Özetle:

-Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın 2. turunda Türkiye'yi temsil eden Marsel İlhan'ı destekleyen 100'ü aşkın fanatik Türk, kendilerini statta sanıp tenis kortunu birbirine kattı Polis, şarkılar söyleyip Şili tribününe meşale atan 35 fanatiği korttan çıkardı. Maçı naklen veren Eurosport, görsel zevki korumak için yayını yarıda kesti

Şiddete yatkın seyirci kültürümüzü, tarihte ilk kez ikinci turunda yer aldığımız Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda da bütün dünyaya sergiledik.. Sırp, Hırvat veya Güney Kıbrıslı göçmenlerin çıkardığı olaylar dışında en ufak bir taşkınlığın yaşanmadığı, tenisin en prestijli 4 turnuvasından biri olan Avustralya Açık’a dün Türkler damga vurdu..

-Büyük bir başarıya imza atarak bu Grand Slam’de ilk kez ikinci tura yükselen tenisçimiz Marsel İlhan’ın, dünya 11.’si Şilili Fernando Gonzalez ile yaptığı maça 100’ü aşkın Türk izleyici geldi.. Böyle rezil olduk Ve Melbourne’ün 3 numaralı kortundaki mücadele, ’sessizliğin’ bir kültür haline geldiği bir tenis maçından çıkıp futboldan sahneleri barındırmaya başladı..” deniliyor…

-Marsel sayesinde iyi bir sınav verdik.. Ama seyirci açısından sınıfta kaldık..

-Marsel sanki final maçında maç puanı kullanıyor.” * “Bütün maç böyle devam edemezler, eğer maç 5 sete giderse ses telleri ne olacak?” * “Eğer ekranınızı yeni açıyorsanız, TV’nizde bir arıza yok, bu ses gerçekten bu kadar yüksek.” (Vatan)

Holiganlar, Türk Holiganlar İngilizlere özenmiş.

Antik Yunan'daki olimpiyat oyunları, siteler arası rekabetin bu kez oyun alanlarında devam ettirildiği organizasyonlardı.

Bize bu barış ve kardeşlik olarak lanse edildi. Her olimpiyat döneminde barıştan söz edilir ama.hiçbir olimpiyat barış amaçlı yapılmadı diyenlerde zannedersem holigan türevlerini çoğaltanlardır..

Sporu sevenlerin Atina'da gerçekleştirilen olimpiyat oyunlarına karşı olması gerekir diyenlere katılmam mümkün değil ama “kökeninde yarışma var ve yarışmanın temeli ise ayırma” diyenlere de hak veriyorum bir bakıma.

O rezilliğimizin altına yatan bu gerçek olsa gerek.

Yarışmalardan sürekli kötü sonuçlar alan bir çocuk bir süre sonra seyirci olmak isteyecektir. Oysa sporun dili olan jimnastik bütün insanlar için yaşamları boyunca gereklidir. Ve yarışma için değil fakat ruh ve beden sağlığı için yapılmalıdır.

O zaman ne İngiliz holiganalar İngilizleri ne de Türk taraftarlar bizleri rezil etmeyeceklerdir…

Sevgi ve saygılarımla

 
Toplam blog
: 449
: 609
Kayıt tarihi
: 24.06.08
 
 

Rizede yayınlanan ilk renkli gazete ViraHaberin kurucusuyum 5 sene baş yazarlığını yaptım. İLESAM..