Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

"Elalem" dedikleri tek dişi kalmış canavar!!!

"Elalem" dedikleri tek dişi kalmış canavar!!!
 

İçimde kendine güvenen, hayatı istediği şekilde yaşamak isteyen, güçlü bir kadın var, dedi genç danışanım. Ama ne oluyorsa birden sert bir ses yükseliyor içimden ve “ Elalem ne der?”diyor.

O anda sanki her şey değişiyor ve attığı adımları sorgulayan, korkak, güvensiz birine dönüşüyorum. “Aman kimse üzülmesin, aman şunu da memnun edeyim.” derken yanlış anlaşılmaktan deli gibi korkuyor, dipsiz kuyularda boğuluyorum. Yoruldum böyle yaşamaktan.

Artık bir bedende ayrı iki insan gibi yaşamaktansa bütün olup özgürleşmek istiyorum.

İnsanların bizim hakkımızda ne düşündüğünü çok umursar ve davranışlarımızı karşıdan gelecek yaklaşımlara, yorumlara göre yönlendirirsek işte böyle, canımız çok yanar.

Bu yüzden onay beklemeyi boşverin. Çünkü ne yaparsanız yapın, ne kadar iyi olursanız olun herkesi mutlu edemezsiniz. Bazıları her zaman sizi eleştirecek bir şeyler bulacak, sizin yüzünüzden üzüldüğünü ya da hayal kırıklığına uğradığını söyleyecektir.

Siz kendine güvenen, özgür biri olma yönünde ilerledikçe kendi hapishanelerinde yaşadıklarının daha çok farkına varacak ve sizi de orada tutmak için üzerinizdeki baskıyı artıracaklardır. Koca bir “elalem” ordusu olarak karşınıza dikileceklerdir.

Onları bu kadar önemserseniz bir süre sonra her şeyi kişisel algılamaya başlarsınız. Mutluluğunuz elalemin iki dudağı arasına sıkışıp kalır. Onaylanmadığınızda kendinizi değerli hissedemezsiniz.

Başkalarının hakkınızda ne düşündüğünü boşvermenin ve özgürlüğün tadına bakmanın zamanıdır artık.

Beklentilere, zorunluluklara, “senin için en iyisi bu” yönlendirmelerine boşverip kendi yolunda gitme zamanı…

Yolunuz açık olsun.

 
Toplam blog
: 53
: 288
Kayıt tarihi
: 23.08.14
 
 

Sevgili blog okuyucularım, Size burada sunduğum çeşitli bakış açıları, sadece ileri sürmekle kalm..