Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

"Emniyette Çete var" diyen İşbaşaran istifa etti...

"Emniyette Çete var" diyen İşbaşaran istifa etti...
 

Bir partinin demokrat olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Papatya falına bakılır,

Yazı tura atılır,

Partinin isminde geçiyormu diye bakılır,

Liderine sorulur

Partiler de birer kurumdur ve iyi çalışabilmesi için disiplinli olması doğaldır. Ancak bu disiplin ile milletvekillerinin fikirlerini özgürce söyleyebilmesi arsındaki ince çizgiye dikkat etmek lazımdır. Eğer parti milletin seçtiği, onların gözü ve dili olması gereken milletvekillerine fikirlerini söyleme özgürlüğü tanımıyorsa o partinin ne kadar demokrat olduğu tartışılır.

AK Parti Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran, istifa dilekçesinde, ''Parti içi demokrasinin işlemediği, benim gibi fikrini ifade eden milletvekillerini şantaj ve tehdit ile susturulmaya çalışıldığı bir partide milletvekili olarak görevimi sürdürmem imkansız hale gelmiştir. Bu nedenle mensubu bulunduğum Adalet ve Kalkınma Partisi'nden istifa ediyorum'' dedi.

Zaman zaman her partide milletvekillerinden biri hakkıda ihraç kararı çıkabiliyor. Ancak AKP bu konuda son derece sert. Yukarıda bahsettiğimiz ince çizgi onların sisteminde yok Ya biat edeceksin, ya gideceksin.

Gönülden biat edenler, kendisi adına liderinin düşünmesini içine sindirenler için sözümüz olamaz, kendi tercihleridir. Ancak bu partinin içinde demokrasi aşığı milletvekillerinin olduğunu biliyoruz. Onların tutumlarını anlamak mümkün değil.

Liderlerinin ağzından bir defa olsun “ulus” tabirini duyan varsa söylesin. Hep “millet” sözünü tercih eder.(*) Alışkanlık mıdır, yoksa “millet” sözcüğü dini yaklaşım barındıran bir söz olduğu için midir bilinmez. “Ulus” ise halk demektir.

Fevzi İşbaşaran, ''Dünden beri evinin etrafında sivil polislerin dolaşıp durduğunu'' öne süren İşbaşaran, ''Can ve mal güvenliğimin olmadığını biliyorum. Buradan bütün dünyaya, bütün demokratik ülkelere sesleniyorum, AB üyesi ülkelerin büyükelçilerine sesleniyorum; sesimiz kısıldı. Susturuluyoruz. Şantaj yapılıyor. Ölümle tehdit ediliyoruz. Ailemin ve benim can güvenliğim kalmadı. Eğer benim başıma bir şey gelirse, bunun sorumlusu Tayyip Erdoğan'dır''(**) diyorsa bu parti içi demokrasi ve disiplinin nerelerde olduğunu bütün milletvekillerinin sorgulaması gerekir.

* = Millet tanımı Omanlı’da bütün müslümanlar için kullanılan bir kavramdı; bu bakımdan içeriği dine göre tanımlanmıştı.

** = ntvmsnbc

2009-12-26

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..