Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ocak '13

 
Kategori
TV Programları
 

"En iyi Cenaze Töreni" mi?

"En iyi Cenaze Töreni" mi?
 

Unutulmaz cenaze töreni


ABD'de yayın yapan TLC adlı televizyon kanalı, sıra dışı bir reality şov programı hazırlamaya girişti. “En İyi Cenaze Töreni” (Best Funeral Ever) isimli programda, yakınlarını kaybeden insanlar, çılgın partilerle cenazelerini uğurlayacak! Program ilk bölümüyle 26 Aralık’ta yayınlanacak. Eğer izlenme oranı yeterli görünürse, devam bölümleri hazırlanacak.

Program Dallas Golden Gate Cenaze Evi müdürü John Beckwith tarafından hazırlanacak. John Beckwith’e göre bu programla birlikte insanların en kötü günleri olan cenazeler ‘daha keyifli ve eğlenceli’ hale gelecekmiş! Gerçek ya, vallahi…

Boks maçı, dansçı kızlar, Noel partisi, pijama partisi gibi çok sayıda konseptin olacağı programda, cenaze sahipleri dilediğini seçecek. Çok sayıda izleyici huzurunda olunca da en çok katılımcısı olan cenaze törenine de sahip olacaklar. Bakın, hala gerçek!

Televizyon dünyası, “Biri Bizi Gözetliyor” türü programlar ile başlayan özel hayatın şov malzemesi haline getirilmesinden beri artarak süren yeni konseptlere, bir yenisini daha ekliyor.

İnsanların özel hayatını, acılarını teşhir etme, bunu bir televizyon şovu malzemesi yapma eğilimi var. Televizyona çıkmak için her şeyi yapan insanlar var. Bu görüldüğü üzere Türkiye’dekinden daha fazla ABD’de gözlemleniyor. Ama tabii Türkiye televizyon programı konseptlerinde ABD’nin sıkı bir takipçisi olduğundan “En İyi Cenaze Töreni” programı gelecekte Türkiye’de de bir televizyon olayı olarak ortaya çıkabilir.

Ama şimdiden söyleyebiliriz. Türkiye’de cenazelerini şov malzemesi haline getirecek kadar ilerlemiş vakalara rastlanmaz. Ancak bu programın olur ya Türkiye’de de yapılması durumda neler olabileceği ve konuşulabileceği aklımdan geçmiyor değil.

Hani meşhur bir soru vardır. “Ben ölürsem ne yaparsın, üzülür müsün aşkım?” şeklinde genellikle kadının erkek arkadaşına ya da eşine sorduğu bu soru, “ben ölürsem hangi konsepti seçerdin aşkım?” olarak değişebilir. Cevaben “dansçı kızlar” diyen adamı yol yakınken terk etmekte fayda var. Gözü dışarıda herifin… Neyse…

“Mirası için dedesini boğarak öldürdüğü iddia edilen O.Ç.’nin bunu meşhur olmak için yaptığı öğrenildi.” Al bu da olası bir gazete haberi… Bir de camiden yapılan anons olsa ya. “Mahalle eşrafından Muhittin Sonubudur vefat etmiştir. Cenaze namazı bugün öğle ezanına müteakip kılınacak, akşamki “En İyi Cenaze Töreni” programından sonra toprağa verilecektir.” Olur mu? Olmaz.

Bunlar işin şaka kısmı da böyle bir programın ve olası muhabbetlerinin ciddi ciddi dünyanın başka bir yerinde olabilme ihtimali bile çok trajikomik…

Yıllar önce bir film izlemiştim. Daha ilkokulda olabilirim o zaman. İsmini hatırlayamadım şimdi. Yarışmacılar var. Yarışma programının stüdyosuna ulaşmak için mücadele ediyorlar. Yolda kendilerini engellemek isteyenler var. Ama görüyorlar ki engellemek için öldürme yolunu seçiyorlar. Ve kıran kırana bir mücadele başlıyor. Bir kara mizah örneği olarak aklıma gelen bu film, insaniyetini yitirmeye başlamış Dünyalıların günün birinde gelebileceği noktadır maalesef. E zaten hiç uğruna birbirini vuran kıran insanların olduğu bir gezegende bunların normalleşmesi de kaçınılmaz.

“En İyi Cenaze Töreni” programı ABD’de ilk yayınlanışında bence izlenme rekorları kırar. ABD televizyonlarında tutan her konsept, bizim ülkemizde de yayınlanabiliyorsa, en azından orta vadeli bir gelecekte ekranlarımızda görebiliriz.

Tabii bizim geleneklerimizde cenazeyle eğlence olmaz. Amaan, gelenek mi kaldı Allah aşkına? Kötü ne varsa devam eder de, iyi olan her şey biter bu ülkede maalesef…

 

 
Toplam blog
: 87
: 1141
Kayıt tarihi
: 28.11.12
 
 

Uludağ Üniversitesi İktisat bölümü mezunuyum. Ancak dört yıldır müzikle uğraşmaktayım. Trompet ça..