Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '17

 
Kategori
Kitap
 

'Engelli çocuklara anne baba olma sanatı' adlı kitap piyasaya çıktı

'Engelli çocuklara anne baba olma sanatı' adlı kitap piyasaya çıktı
 

'Engelli çocuklara anne baba olma sanatı' adlı kitap piyasaya çıktı


Ali Rıza Soyaslan’ın, engelli çocuklu aileler ile ilgili kaleme aldığı ‘Engelli çocuklara anne baba olma sanatı’ kitabı, Egemen Yayıncılık etiketiyle raflarda yerini aldı.
Piyasaya çıkan‘Engelli çocuklara anne baba olma sanatı’ kitabı ile ilgili açıklamalarda bulunan Yazar Ali Rıza Soyaslan, eserin okuyanların faydalanacağı noktaları şu şekilde özetledi;”Eseri okuyan engelli çocuğu olan anne babalar başlangıçta şok sürecini daha kısa süreli atlatacaklardır. Engelli çocuğu olmanın manevi değerinin idrakine varacak anne babalar çocuklarına daha hassas ve bilinçli şekilde yaklaşacaklardır. Dünya da diğer engelli çocuklu ailelerin başarıları da kendilerine ilham kaynağı olacaktır. Çocukları arasında da engelli- engelli değil ayrımı yapmayacaklar ve ilgili alakayı adil bir dağılım ile yapacaklardır. Engelli çocuk yetiştirme yükü sadece anneye kalmayacak ve dünyada diğer engelli çocuklu babaların çocuklarının gayretleriyle gösterdikleri başarılar babalara model sunulacak ve babalar etki altında bırakılmaya çalışılacaktır. Kardeşler de engelli kardeşlerine engelliliğinden kaynaklanan fazla ilgiyi kıskanmayacak ve ailesine destek vermesi sağlanacaktır’’dedi.
 
Ülkemizde 8,5 milyon engelli insanımızın bulunduğuna dikkat çeken Soyaslan,”Yine ülkemizde engelli çocuklarını nasıl yetiştireceğini, onları topluma ve kendilerine faydalı birer birey olarak nasıl eğiteceklerini tam olarak bilmeyen bir o kadar da anne ve baba bulunmaktadır. Bu kitabı yazma gerekçeme gelecek olursak; Ben de engelli bir aileye sahibim. Annem, babam ve iki ağabeyim engelli. Ailenin tek sağlıklı çocuğu benim.
Ağabeylerimin topluma kazandırılmasında engelli olmamamdan kaynaklanan aile yükü benim omuzlarımda ilerledi hep. Ailem ile toplum arasında köprü vazifesi yaptım diyebilirim. Yani engelli çocuklu ailelerin sıkıntılarına oldukça vakıf birisiyim.
 
Ülkemizde engellilere yönelik klasik diyebileceğimiz birçok faaliyet söz konusudur. Fakat engelli bireyleri yetiştiren anne babaların yaşadıkları sıkıntılar gözden kaçmıştır. Bazı makaleler, köşe yazıları anne babalara destek yazıları yazılsa da yeterli değildir. Çünkü sorun büyük olmakla beraber tüm sorunların ve çözüm önerilerinin bir arada tutulduğu bir kitap çalışmasının olması ailelere gerçek anlamda ışık tutacaktır. Netice de ülkemizde ilk olacağını düşündüğüm bu kitap, engelli aileler için büyük bir boşluğun doldurulmasına vesile olacağı kanaatindeyim.”diye konuştu.(EFE)
 
ALINTI:http://www.milliyet.com.tr/engelli-cocuklara-anne-baba-olma-sanati-kutahya-yerelhaber-2084704/
 
KİTAP TEMİN ETME:http://urun.n11.com/anne-ve-baba-kitapligi/engelli-cocuklara-anne-baba-olma-sanati-P189278392
 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..