Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '13

 
Kategori
İlişkiler
 

"Erkekler, kadınların istediği hayatı yaşar."

"Erkekler, kadınların istediği hayatı yaşar."
 

Yine en doğrusunu söylemişsin Memati kardeş!... " Erkekler, kadınların istediği hayatı yaşar." elbette...


Yazının başlığında da okuduğunuz şu cümle: "Erkekler, kadınların istediği hayatı yaşar." Kurtlar Vadisi'nin Memati'si Gürkan Uygun'a ait... Gürkan Uygun, Bugün Sabah'ın eki Günaydın'da okuduğum söyleşisinde çok sade; ama çok büyük bir yaşam gerçeğini anlatıyordu bu cümlesiyle bence..

Bence de biz erkekler, kadınlarımızın istediği, birlikte yaşamamızı uygun gördüğü hayatları yaşarız; büyük ölçüde...

Ayarladığımızı, tavladığımızı sandığımız kadın, gerçekte biz bu duyguya kapılmadan çok daha önce bizi avucunun içine almıştır bile!...

Bir kadınla aramızda yaşanan duygusal yoğunluğun şiddetinden, onunla ne zaman, ne kadar, ne şekilde sevişebileceğimizin bile ilk seçiçisi, en büyük tetikleyicisi kadınlarımız olmuştur her daim...

Haaaa!... Akıllı bir kadın, bunu bize, sanki biz böyle istiyormuşuz da, o yüzden bu böyle oluyormuş duygusu yaşatır!; sanki söz sahibi bizmişiz de, kendisi bize itaat edermiş gibi aslında hiç de gerçek olmayan yalancıktan bir duygu durumu yaratır.

Bir erkek, annesinin hiç büyümeyen oğlu, duygusal partnerininse, her zaman göz kulak olması gereken, büyük bilmeyen yaramaz bir çocuğudur. Bizlerden bazıları, bu büyük gerçeğin hiç de farkında olmadığından, gerçek olan bu durumun tam tersini idda ederler. Ancak ister cumhurbaşkanı olsun, ister sıradan bir vatandaş, biz erkeklerin tek patronu kadınlarımızdır; çünkü onlar, ölümsüzlük mamalarımız, kırmızı kutularının tek ve tartışmasız sahibidirler!...

Hele düşünün şöyle bir... Kadın istemeden, sadece adam istiyor diye, çocuk sahibi olmak mümkün müdür? Bırakın çocuk sahibi olmayı, evinde mutlu bir kadını olmayan adam, o evde gerçek bir huzur bulabilir mi acaba? Kadın istemeden adam, sevdiğiyle gönlünce sevişebilir mi peki?

Bir erkeğin, en sevdiği iki kadının arasında kalmaması, annesiyle sevdiği kadın arasında sıkışıp kalıp kalmayacağı da, iki sevdiğinden birini tercih etmeye zorlanıp zorlanmaması da en önce aşık olduğu kadının ne kadar iyi bir insan, ne kadar anlayışlı, ne kadar akıllı, ne derece şefkatli bir yüreğe sahip olduğuna bağlıdır bence.

Bir babanın, evlatlarının gözünde öcü mü yoksa kahraman mı olacağına da yanlızca bir tek kişi, ancak o evin  annesi karar verebilir. 

Bir erkeğin, yaşamı boyunca vezir mi yoksa rezil mi olacağı da, ömrünü, ayağını yorganına göre uzatarak mı yoksa nasıl bir yorgan bulursa bulsun, bir taraflarını hep ayazda, ayaklarını hep dışarda bırakıp bırakmayacağı da, en çok, hayatını paylaştığı, canından çok sevdiği kadınına bağlıdır bence.

En başarılı siyasetçi de, sanatçı da, bilimadamı da arkasında kale gibi duran bir kadını yoksa, hiç boşuna uğraşmasın, boş yere bir yerlerini yırtıp durmasın; hayatında akıllı, anlayışlı, kendisiyle uyumlu bir kadını olmayan hiçbir adam, ne yaşamda, ne de yaşamıyla ilgili hiçbir hedef ve idealinde hiçbir yerlere gidemez; hiçkimse kusuruma bakmasın, hiçbir aklı başında adam, bu sözlerimden alınmasın lütfen.

Ve tabi ki, Memati kardeş en  doğru olanı söylemiş: " Erkekler kadınların istediği hayatı yaşar."

Not: Yazıda kullamılan görsel intermetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..