Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '07

 
Kategori
Haber
 

"Erkeklik" nereden çıktı şimdi?

"Erkeklik" nereden çıktı şimdi?
 

Adaylıktan çekilmek zorunda kaldığı cumhurbaşkanlığı seçim sürecinden ötürü muhalefeti suçlayan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı AKP’nin kurucularından Kayseri Milletvekili Sayın Abdullah Gül, "Erkeklik, mertlik, yiğitlik korkmadan Meclis'e gelip oturmaktı. Erkekliğin ispatlanacağı dönemler vardır. Ne yazık ki bunlar yapılamamıştır" demiş meydan konuşmasında…

Siyaset ile “Erkeklik, mertlik, yiğitlik ve korkmadan Meclis'e gelme”nin ne ilgisi var? Siyaset yapmak ile başka şeyleri karıştırmaya başladılar artık…Öncelikle şunu vurgulamak gerekir ki hiç kimsenin “erkekliği” bir başkansını ilgilendirmez. Kimseden de “erkeklik” raporu talep edilmez. Siyasetin de “erkeklik” tanımlaması ile bir ilgisi yok.

Bu süreçte TBMM de olan biteni defalarca ortaya koyduk. Biliyorduk ki seçim sürecinde “Mağdur”ları oynayarak seçmende oy isteyeceklerdi ve yapıyorlar… Sadece ve sadece “Mağdur olduk” demek için olmayacağını bile bile cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda “Uzlaşmaktan” kaçmadınız mı?
Önünüze gelecek ilk “sandık”dan tekrar çıkabilmek uğruna tüm kurum ve kuruluşlar ile kavgaya tutuşup yine “Mağdur olduk” demek için itişip kakışmadınız mı?

Hadi işi “erkeklik” boyutuna getirdik, şimdi ben sorayım bakayım ne cevap verecekler.

Kendinizi acındırarak oy istemek “erkekliğe” sığar mı?

Sığarsa nasıl sığar?

Eğer sığarsa, bu konuda AKP olarak “erkeklik” durumunuzu nasıl kanıtlamayı düşünüyorsunuz ve “erkekliğinizi” kanıtlarken ortaya koymak istediğiniz yöntem nedir?

Gibi abuk-sabuk, ipe-sapa gelmez sorular sorsak!

Bana göre yakışık almaz. Ama bilmem size göre ne kadar “Yakışıklı” olur?

Ortada bir sandık var…

Vatandaş, tercihini o sandıkta ortaya koyacak ve çıkacak sonuca da herkes katlanacak. Buradan “Karlı” çıkabilmek için bize göre işin içine “erkeklik” durumunu karıştırmanın bir gereği yok. Sonra kimse de sizden “erkeklik” ispatı veya tanımlaması da istemiyor. Herkesin erkekliği kendine…

Biraz daha dikkat lütfen…

Ve son bir soru daha... Ne zaman siyasetin cinsiyeti olmadığını öğreneceksiniz?
24 HAZİRAN 2007

 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..