Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '09

 
Kategori
Futbol
 

"Es" geçmek yok

"Es" geçmek yok
 

ajansspor.com


Beşiktaş, Galatasaray’dan altı puan alan Eskişehir’i deplasmanda 2 golle geçerek şampiyonluk koşusuna devam etti.

Ligin alt sıralarında sıkıntılı günler yaşayan Eskişehirspor, olanca gücünü sahaya yansıttı. Maç öncesi şüphesiz çok zorlu bir deplasman olarak duruyordu Beşiktaş önünde. Gel gör ki, ilk on birin banko isimlerinden Batuhan, Emre Özkan, El Saka, Ivesa ve Koray’ın eksikliği, Eskişehir’i sıkıntıya soktuğu kadar Beşiktaş’ın da işini kolaylaştırıyordu.

İbrahim Üzülmez’in yokluğu fazla hissedilmedi Beşiktaş cephesinde.

Ligin son 5 haftasına at başı giren şampiyonluk adayları Sivasspor ve Beşiktaş için, kaybedilecek puanların telafisi yok artık.

Her iki takımda maçlara bu psikoloji ve stresle çıkıyor sahaya. Bunun da etkisiyle olsa gerek bundan sonraki maçlarda bu iki takımdan da çok fazla kaliteli futbol beklememek gerekiyor. Üç puanın alındığı her maç kazançtır ve fazlası lükstür.

Bu tip maçların bugünkü örneğinde, taraftarı aşka getirecek bir futbolcu vardı. Yusuf Şimşek, çok güzel çalımlarla sürüklediği atağını asistle tamamlayarak maça renk getirdi ve maça damgasını vuran isim oldu.

Eskişehir güçlü rakibine 1 saat direnebildi. Eksik kadrosuyla Beşiktaş maçında sıfır” çekerek, zorlu maratonda bir haftayı eli boş kapatmış oldu.

Beşiktaş, bu üç puanla nefesini Sivas’ın ensesinde hissettirmeye devam etti. Önümüzdeki haftalarda aynı seriye devam etmenin yanında bir de Sivas’ın puan kaybetmesini bekleyecek Beşiktaş.

Son 5 haftasına girdiğimiz ligde şampiyonluk yolunda baş başa kalan Sivas ve Beşiktaş büyük ihtimalle Şampiyonlar Ligi’ne katılmayı da (matematiksel olarak olmasa da) garantilemiş oldu. Zira şampiyonluk mücadelesi veren bu iki takımın rakiplerini potaya sokabilecek “6” puandan fazlasını kaybetmeleri zor görünüyor.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..