Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '15

 
Kategori
Basketbol
 

Eurocup ve Eurochallenge’da bu hafta

EUROCUP

 

 

      Eurocup’ta çeyrek finale çıkacak takımlar bu hafta oynanacak maçlarla belli olacak...

 

 

 

                Çarşamba 20:00 Pınar Karşıyaka – Lietuvos Rytas: Geçen hafta oynanan maç 81-81’lik eşitlikle sona ermişti. İki takım da Eurocup’ın en skorer takımları arasındalar ama yüksek tempolu oyunun daha çok Rytas’a yaradığı ilk maçta görüldü. Rytas neredeyse 50 sayı attığı ilk yarıda farkı çift hanelere taşırken, KSK’nın ikinci yarıdaki sert savunması skoru dengeye getirdi. İlk maçta Rytas 6/26 ile düşük bir üçlük yüzdesine sahip oldu ama Eurocup’ın en iyi dış şut kullanan takımlarından biri olduğu unutulmamalı, Karşıyaka’da Dixon turnuvanın en skorer oyuncusu olarak bu maça çıkacak, Diebler çok üçlük kullanan oyuncular arasında en yüksek isabet oranına sahip olan oyuncu (%52) ama Gecevicius da çok geride değil. (%48) Rytas-Karşıyaka maçı geçen hafta berabere biten tek maçtı, İzmir’deki maçın galibi çeyrek finalde Gran Canaria-Cedevita eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak. Canaria deplasmanda 8 sayı farkla kazanarak tur ihtimalini arttırdı…

 

 

 

 

                Çarşamba 21:45 Virtus Roma – Banvit: Roma Eurocup’ta bu sezon oynadığı sekiz iç saha maçını da kazandı ama bu kez 16 sayılık avantaja sahip olan Banvit’i elemeye çalışacaklar. Geçen haftaki maçın büyük bölümü tek haneli Banvit üstünlüğüyle geçilmişti ama son bölümde Roma tam anlamıyla dağıldı, Banvit hücumlarda daha başarılı olabilse farkın 20 sayının üstüne çıkması işten bile değildi ama 16’da kaldı. Roma haftasonu da ligde Varese deplasmanında yenildi… Bu eşleşmenin galibi çeyrek finalde Turow-Paris eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. İlk maçı Paris üç sayı farkla kazanmıştı, Polonya’da yine çok zorlu bir maç bizleri bekliyor.

 

 

 

 

 

                Diğer Maçlar:

 

 

 

 

                _ Unics KazanCantu deplasmanında 6 sayı farkla kazanmıştı ve tura çok yakınlar. Lokomotiv Kuban bu sezon Eurocup’ta oynadığı tüm maçlarını kazandı, Brose deplasmanında 18 sayılık avantajlarını koruyamadılar ve sadece 2 sayı farkla kazandılar.

 

 

 

                _ Khimki de Zenit deplasmanında 21 sayılık farkı koruyamadı, bir ara geriye düşmesine rağmen 2 sayılık farkla kazanarak rövanş öncesi avantaj elde etti… Bayern Münih ise Valencia deplasmanında ilk yarıda skoru dengede tuttu ama ikinci yarıda tamamen dağıldı ve Valencia 80-58 ile kazandı. Khimki-Valencia geçen yılın rövanşına çıkabilirler…

 

 

 

 

 

EUROCHALLENGE

 

                Eurochallenge’da çeyrek finale çıkabilen tek Türk takımı olan Trabzonspor Medical Park Salı günü 19:00’da Avtodor’u konuk edecek. Serinin ikinci maçı Perşembe günü Rusya’da oynanacak ve eşitlik olması halinde son maç da gelecek hafta yine Trabzon’da oynanacak.

                Geçen yıl Rusya’da şampiyon olan Avtodor bu yıl Eurochallenge’da ilk kez mücadele ediyor.  İlk Eurochallenge mücadelesine fırtına gibi giren Avtodor 91.4 sayı ortalaması, 42.5 ribaund ortalaması ve 20.8 asist ortalamasıyla üç alanda da turnuva lideri. Buna karşılık, ikinci turda iki iç saha mağlubiyeti alarak gruplarını Fraport Skyliners’ın arkasında bitirdiler ve çeyrekte Trabzonspor’un rakibi oldular.

                Kadrolarına baktığımızda; turnuvadaki takımlarla karşılaştırırsak tecrübeli bir kadroya sahip olduklarını görüyoruz. Dört Amerikalı’yla beraber Rus-Ukraynalı oyunculardan oluşan bir kadroları var. Takımın en çok göze çarpan ismi Courtney Fortson.  ‘88li gard 17.5s- 6.5r- 9.8a- 2tç ortalamalarıyla muhteşem bir performans sergiliyor. Ortalama olarak sadece 1 dakika dinlenen Fortson turnuvanın en iyi oyuncusu konumunda. Forvetler Micah Downs’ın  14.5s- 5.8r ortalamaları ve Travis Peterson’ın 15.8s- 7.5r ortalamaları var, diğer Amerikalı gard Jeremy Chappell ise 13.3s- 5.2r ortalamalarına sahip. Dev pivot Kyrylo Fesenko ise 13.2s – 10r – 1.4b ortalamalarıyla oynuyor.

                Trabzonspor’un en skorer ismi rakipte olduğu gibi gard. Dwight Hardy 17.3s- 2.8r- 2.8a ile oynuyor. Stipanovic’in 14.8s- 7.8r- 2.2a ortalamarı var. Turnuvanın en iyi savunma yapan takımlarından biri olan Trabzonspor, turnuvanın en fazla sayı atan takımı olan Avtodor’u iyi savunma yaparak yenmeye çalışacak, keyifli bir seri olmasını bekliyorum…

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

 

 

 

twitter: @arifsahin1

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..