Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '12

 
Kategori
Siyaset
 

‘Flaş flaş flaş PKK silah bırakıyor’

‘Flaş flaş flaş PKK silah bırakıyor’
 

Salih Memecan, Sabah, 15.12.2009


Pek çok gazetenin internet sitesi, geçen hafta içinde, son dakika haberini böyle verdi: Bomba patlamasını andıran resimler ortasında “flaş”, “flaş” anonslarıyla... “PKK silahı bırakıyor”!

“Allah Allah, dubakalım, ne oluyor?” dedik!

Televizyonlarda Beşir Atalay’ın görüntüleri... Bir şeyler söylüyor... Eski mi, yeni mi belli değil! Muhabirler heyecanlı, onu “açılımın mimarı” olarak tanıtıyorlar, hatırlatıyorlar. Yeniden bir “girişim”, bir “ikinci açılım” başlatmış... Bombayı da böylece patlatmış!    

Dün (Pazartesi), Bakanlar Kurulu toplantısı vardı. Toplantı sonrası medyanın karşısına çıkan Hükümet Sözcüsü Arınç’a sordular: “İkinci bir açılım paketi mi açılıyor?” Arınç, çok net bir şekilde “yok öyle bir şey” dedi. Neyse, “PKK silah bırakıyor” haberi bazı gazetelerin kâğıt baskılarında da kıyıda köşede manşet olduktan sonra ikinci plana düştü.

Uzun süredir, PKK’nın silah bırakacağına, terörün çözüleceğine dair kuvvetli bir “umut” pompalanıyor. 40-45 gün kadar evvel, ülkeyi ziyaret eden Barzani’nin, artık, bölgesinde PKK’ya göz yummayacağı söylendi. Onun ardından, “Bölgesel Yönetimin Başbakanı” olan Barzani’nin yeğeni, hem de iki defa Ankara’ya geldi. Bunların hepsinde terörün biteceğine dair ümit veridi. Topluma “iyimserlik” aşılandı. Peki, geçen süre zarfında ne oldu?

İçinde üst rütbeli subayların da bulunduğu 20’den fazla askerimiz, polisimiz şehit oldu.

Devlet görevlileri ve vatandaşlar kaçırıldı.

Şantiyelere, kurumlara PKK saldırıları yapıldı.

Canlı bombaların, patlayıcıları ellerinde patladığı ortaya çıktı.

x   x   x

İster istemez soruyorsunuz; silah bırakacak bir örgüt bunları yapar mı?

Hal böyleyken, terörün biteceği hâlâ ciddi ciddi konuşuluyor. CHP, terörü bitirecek bir “dosya” hazırlıyor. İktidarla paylaşıyor ve bir “iyimserlik” daha oluşuyor.

x   x   x

Nihayet, dün, Irak Cumhurbaşkanı Talabani’nin, PKK’yı silah bırakmaya ikna için çalıştığı haberi geldi. Talabani’nin girişimlerinin Amerika tarafından da desteklendiği bildirildi. Aynı gün, Şırnak kırsalında, güvenlik güçlerine karşı hazırlanmış, tam 100 (yüz) kiloluk patlayıcı ele geçirildi.

Buyrun bakalım!

Birileri bizimle dalga mı geçiyor?

Oyun mu oynuyor?

x   x   x

Bütün “terör bitecek” sözlerine yürekten inanmak isterdik. Fakat inanamıyor, “iyimser” olamıyoruz. Çünkü daha evvel iyimser olduk, bitecek zannettik, bitmedi.

Hatırlayalım: 2008 yılının Şubat ayı... Türk askeri, ABD’nin de “desteği”yle Irak’ın kuzeyi’ne girdi. PKK’ya “büyük darbe” vurdu.

Amma velâkin Amerika’nın “dur” dediği yerde de durdu.

Buna rağmen PKK’nın biteceğini umduk. Ama bitmedi. O günden sonra da anaların gözyaşı oluk oluk aktı.

Onun için ümitlenemiyoruz.

Avutulduğumuzu hissediyoruz.

x   x   x

İMÂN

Düşün şu zümreyi bir kere var mı vicdânı?

Hûda’ya, Kâbe’ye Kur’an’a var mı imânı?

Neyzen TEVFİK

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..