Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '06

 
Kategori
Mizah
 

"Format çekmek lazım"

"Format çekmek lazım"
 

Bilgisayarımızın hartdiski dolunca veya dolmaya yaklaşınca içindeki bilgileri bir yerlere yedekliyor, yeni bilgilere yer açıyoruz... Hartdiskte sorun olduğunda format çekiyor, pırıl pırıl, cıncık gibi bir hartdiske sahip oluyoruz…

Zaman zaman yaşadığımız aptalca unutkanlıklar bana hep bilgisayarın hartdiskini hatırlatır. Yıllar önce beynimize yerleşmiş bilgiler, hâlâ en taze haliyle dururken, akşam yediğimiz yemeği bile hatırlayamamamızın, iki saat önce tanıştığımız bir insanın adını, yüzünü unutmamızın sebebi hartdiskimizin dolduğunun bir göstergesi midir acep?

Tıp, bilgisayarlarda olduğu gibi, beynimizdeki gerekli bilgileri bırakıp, gereksiz bilgileri atacak ve böylece yeni bilgilere yer açacak teknolojiyi geliştirebilecek mi?

Gereksiz, anlamsız birçok insanla ilgili anıları, onların ismini, yüzünü beynimde taşımak zorunda mıyım ben?!.. Onlara ait gereksiz bilgiler yüzünden, yeni tanıştığım birçok insanın adını unutuyor, yolda karşılaşsam tanıyamıyorum. Adamlara ayıp olur! Hep beynimdeki o gereksiz bilgiler yüzünden!

Terliksi hayvan, mitokondri, endoplazmik retikulum, redoks, integral, türev, limit, logaritma… Vs. Vs. Vs… Bir zamanlar sınıf geçmek için, üniversite sınavında sorulur diye gerekti bunlar bize… Altın değerindeydiler… Tamam, başım-gözüm üstüne… Allah razı olsun… Ama artık bana zerre kadar faydaları yok! O zaman neden hâlâ beynimin en güzide, en gerekli yerlerini işgal ediyorlar?!..

Oysa… Bu gereksiz bilgileri silebilsek… Hele de beyin hücrelerinin yenilenmediği, üçer beşer ölmeye başladığı orta yaşlarda ve daha ileri yaşlarda… Her bir beyin hücresine her zamankinden çok ihtiyaç duyarken… Amma ikrama geçer değil mi?

Kıssadan hisse: Kim bilir bu gidişin dönüşü olacak mı? Beklemeye tahammül gösterecek mi ömrüm?

 
Toplam blog
: 118
: 1658
Kayıt tarihi
: 20.06.06
 
 

70'li yılların sonlarına doğru (1977 veya 1978... Belki de 1979...) tüm zamanların efsane dergisi..