Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '08

 
Kategori
İnternet
 

"Forward"lamazsam ne olurmuş?

"Forward"lamazsam ne olurmuş?
 

"Forward'layın ama sonra sakın şaşırmayın!"

"Eğer bu slayt gösterisini okumadan silerseniz kötü şans peşinizi bırakmaz."

"Bu dosya, okunduktan sonra 1 saat içinde en az 10 kişiye gönderilirse, tüm dileklerin gerçekleşecek..."

"Bu e-postayı tüm dostlarına gönder, hatta sana gönderen kişiye de gönder ki gerçek bir dost olduğun ispatlansın."

Var mı bunlara inanan? Evet, var ne yazık ki; çünkü günde en az 7-8 tane geliyor bana. Önce upuzun bir PowerPoint sunusu, ardından böyle aptalca kandırmacalar. O kadar sıkıldım ki artık! Bu "forward"lama olayının ne işe yaradığına dair mantıklı bir cevap bulsam, ben de inananlar ordusunun bir üyesi olacağım; ama hiçbir mantıklı açıklaması YOK.

Nasıl bir şeydir bu ve ne işe yaramaktadır inanın çok merak ediyorum. Ama ciddi manada rahatsız edici bir durum; çünkü bildiğiniz gibi, "Forward"lanan e-postalarda sizinle birlikte birçok kişinin e-posta adresi ortaya çıkıyor. Ve gönderilen adreslerde kullanıcı adının bir KIZ ismi olduğunu gören birtakım şahsiyetler bunu fırsat bilerek hemen kolları sıvıyor ve yapabilecekeri tek şey olan "kopyala-yapıştır" yöntemiyle, oradan buradan aldıkları güzel, etkileyici veya edebiyat parçalayan cümleleri size gönderiveriyor. Sonuç olarak, yıllar önce kullanıcı adı olarak kendi ismini seçmek gafletinde bulunmuş olan bayanlar, hiç tanımadıkları yüzlerce kişiden e-posta almak zorunda kalıyor!

Dolayısıyla, gelen e-postaları "Forward"lamak son derece saçma ve bir o kadar da gereksiz. Hatta sinir bozucu!

Düşündüm de, tepemde gezen kara bulutların ve peşimi bırakmayan kara bahtımın ve hatta kör talihimin tek sebebi budur belki de. Bu saçmalıklara inanmayıp, bu tarz dosyaları açmadan sildiğim içindir belki bu şanssızlığım (!) kim bilir?

<özlem boral="">

 
Toplam blog
: 152
: 1957
Kayıt tarihi
: 19.08.06
 
 

Ortada bir problem görüyorsak bu bizim de problemimizdir. Ve eğer 'birisi'nin bu konuda bir şeyle..