Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '11

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

"Gaflet ve Hidayet"

"Gaflet ve Hidayet"
 

GAFLET VE HİDAYET


GAFLET: Çok yaşlıyım, çok zenginim, çok şişmanım, çok zayıfım, çok kısayım, çok uzunum, çok güçsüzüm, çok sakilim, çok narinim, çok karayım, çok beyazım demek. Hastalığını doyasıya yaşamak, taraf olmak, mutlulukları paylaşmak istendiği halde yardımı esirgemek, hırslanmak, kibirlenmek, çocuk, anne, baba, iş, dünyasına dört elle sarılmak, sahiplenmek (sadece bana ait demek) üzülmek, alınmak, kıskançlık düzeyinde sevmek, daima olumlu olmak (!), en basit bir konuda şek ve şüphe duymak, zengin olmayı hayal etmek, gururlanmak, böbürlenmek, "...onların devri kapandı" şeklinde bahsetmek, kitleleri koyun gibi görmek, eskiyi hatırlar şekilde bir olaydan "manzara hala gözlerimin önünde" diye bahsetmek. Beğenmediğine "salak" diye hitap etmek.

Twitter'da tartışma, polemik yapma iddialarına girmek, yine Twitter'la kolayca etkilenip galeyana gelebilmek, bu itibarla örgütlenebilmek, sürüler halinde yaşamak, Twitter'da veya Facebook'ta haberlere ulaştığında, ne kadar güvenilir olup olmadığını araştırmadan, yorumda bulunmak ve kendine yandaş aramak.

Twitter'da oturduğu yerden pek bir şeylerden haberdar olmadığı halde sırf zevk için durmaksızın yazışmalara katılmak, gerçekleri ne derece de etkili olduğu belli olmadığı halde yalan yanlış şeyleri doğru gibi kabul etmek.

Çarpıtılmış bilgileri müdafaa ederek kendini tatmin yolunu seçmek. Evet, bütün bunlar gaflet içinde yaşamanın tarifini yapmaktadır.

HİDAYET: Kuantum potansiyeli ile açılımı arasındaki farkı yakalayabilmek, Twitter'ın piksellerinden oluşan hayal dünyasına teslim olmamak. Twitter'la "farkındalık alanına" girebilmenin çok zor olduğunu anlamak. Sözlerinin daima beğenildiğini düşünmekten kaçınmak, hürmete layık olduğu fikrine kapılmamak. Sistemi okuyabilmek. "Yaptıklarının neticesi ile karşılaşacağını bilmek."

Bilimselliğe önem vermek, hizmeti bilinçli yapmak.

Beyni, çalışma sistemini iyi tanımak, inançlı olmanın gerekçelerini düşünmek, öte yaşamı sıkça hatırlamak. Bir efsane olarak kabul edilen Steve Jobs'un mutlaka cennete gireceği konusunda yorumda bulunmamak.

İşte bahsi geçen hususlar benim kanaatime göre olumsuz ve olumlu işlere işaret etmektedir.
 
Ahmed F. Yüksel 

 
Toplam blog
: 636
: 9957
Kayıt tarihi
: 14.12.11
 
 

Araştırmacı Yazar.. ..