Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '11

 
Kategori
Turizm
 

“Genç Bakanlar” Türkiye’nin 2023 Yılını tartıştılar

“Genç Bakanlar” Türkiye’nin 2023 Yılını tartıştılar
 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi kapsamında 24-27 Mart 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Uluslar arası Gençlik Şurası”nın teması Genç Bakanlar oldu. Dünyanın çeşitli bölgelerinden katılımcıların olduğu şurada Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 yılı konuşuldu. 

Programın açılışında konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bir toplum, ne kadar kaliteli ve yetişmiş gençliği varsa ve gençliğini ne kadar bu konuda değerlendirebiliyorsa, o denli başarılı olur.” Şeklinde gençlerin Türkiye için ne kadar önemli olduğunu ifade etti. Şuraya katılan gençlere ülke bürokrasisini anlamalarını, ülke sorunlarını tanımalarını ve var olan yönetimsel düzen üzerinden yönetime alternatif fikirler sunup, yeni çözümler üreterek Türkiye’nin 2023 vizyonuna genç bir bakış kazandırılmasının hedeflendiğini belirten Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, şuranın sonuç bildirgesini Bakanlar Kurulu’na sunarak, kabine üyeleriyle paylaşacağını belirtti. 

Program koordinatörü Cumhur İlter, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 için çalıştıklarını bu proje kapsamında Türkiye’de olan bakanlıkların yanı sıra Türkiye’de olması öngörülen 6 bakanlık planladıklarını ifade etti. 

Şuranın temsili 2023 Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini yürüten Genç Turizmciler Derneği Başkanı Bulut Bağcı, “Çalışmalarımızda farklı disiplinlerden arkadaşların olması, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı farklı bakış açılarınıdan incelememize yardımcı oldu. Ekimizde İktisat, Güzel Sanatlar, Turist Rehberliği, Uluslararası İlişkiler, Kütüphanecilik, Pazarlama gibi bölümlerden genç profesyoneller ile birlikte çalışma fırsatı yakaladık.” Şeklinde ifade etti. 

Bu kapsamda, Genç Bakanlar Kültür ve Turizm Bakanlığı kapsamında yürütülen çalışmada yer alan sonuç bildirgesi: 

“Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak, 2023 yılına gelindiğinde bakanlık bünyesinde, turizm, kültür ve sanat alanlarında eğitim almış, güncel bilgiye hakim profesyonellerin istihdam edilmesi; hem görsel sanatlar hem de güzel sanatlarda devlet desteğinin her alana dengeli bir şekilde yayılıp, ülke genelinde ulaşılabilir hale gelmesinin sağlanması hedeflenmiştir. Bakanlık bünyesinde yer alan bazı müdürlüklerimizin revize edilerek, denetim mekanizmasının işler hale gelip, farklı üniversite ve ekollerden öğretim üyeleri ve uzmanlarla kurulacak üst denetim komisyonlarıyla çalışmaların takibinin sağlanması; telif hakları konusunda, teknolojik altyapının geliştirilmesiyle denetimin sağlanması; kütüphanelerimizin dünya standartlarına taşınması gündeme getirilmiştir. Dünya mirasında önemli bir yere sahip olan ülkemizde turizmin tüm yıla yayılması ve tanıtımın arttırılması 2023 yılı vizyonumuzda yer alması öngörülmüştür.” 

Kaynak: http://www.bulutbagci.com 

 
Toplam blog
: 5
: 495
Kayıt tarihi
: 02.04.11
 
 

Tanıdığım çoğu insana göre Bulut Bağcı; idealist, sonuca ve sürece iyi odaklanan, yardımsever, vizyo..