Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '10

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

‘Geniş Aile’de Şukufe eksiği…

‘Geniş Aile’de Şukufe eksiği…
 

Yeni sezona Şukufe, Nadir Bey, Pencere Kızları gibi eksiklerinin yanı sıra asık suratıyla başlayan ‘Geniş Aile’, güldürmekten oldukça uzaklaşmıştı. Mahalledeki mülkleri ele geçirdikçe kararan Koyu Bilal’in, Devir Abi’ye ve Kuddusi Baba’ya karşı espriden uzak tavırları, Cevahir’in durmuş oturmuş hali, tüm olup bitenler hakkında bilgi sahibi olan Pencere Kızları’nın dedikodusunun yokluğu diziyi tatsızlaştırmıştı! Şukufe’nin üstüne kurulan dizi, onun yokluğunu Zeynep karakteriyle doldurmaya çalışsa da bunda yeterince başarılı olamamıştı! Rojda Demirer’in, komedi dizisinde oynadığını vurgularcasına, sürekli gülen bir yüz ifadesiyle boy göstermesi, telaş içindeki tavırları oldukça yapmacık durmuştu. Dizinin yapısıyla bağdaşamayan bu koyu gidişat neyse ki çok sürmedi!  

Komediden çok drama dönüşmeye başlayan ‘Geniş Aile’, son bölümde toparlanmaya geçtiğini gösterdi. Koyu Bilal koyuluğunu yumuşatmaya başlarken, Cevahir de eski faydasız haline dönüş yaptı. Pencere Kızları’nın mini dedikoduyla varlık gösterdiği bölümde en büyük eksik, Şukufe’nin yerini dolduracak ağırlıkta bir karakterdi! Sevo’nun bile ‘Gelir gelmez mahalledeki her şeyin içine input olmakla’ eleştirdiği Zeynep, yine yetersizdi. İfadesiz ifadeyle rol yapan eczacı hanım, şirinlik misali davranışlarıyla, dizide eğreti gibi durmakta!  

Zeynep faktörü dışında, başlangıç çizgisine yeniden yaklaşan dizi, iğneleme ve gaflarıyla da dikkat çekiciydi. Kahveye tabu oyununu getirip tabuları yıkacağını söyleyen Koyu Bilal’in, beyinlerini kumar türü oyunlarla köreltenlere mesaj yollaması güzeldi. Huzurevi konusuyla büyüklerini terk edip giden hayırsızlara dokundurulması da öyle! Ancak burada yaşayanların akli dengesi yerinde değilmiş gibi gösterilmesi çok rencide edici. Uzun çiş muhabbetinin ardından, Mürsel’in umumi tuvaleti koklayıp ‘Memleket kokuyor değil mi’ demesi de komedinin zırvalamaya dönüşümü. Anlaşılan Şukufe’nin eksikliğini doldurma çabasının fazlaca hissedildiği dizide, konu kıtlığı da başlamış!  

Anibal Güleroğlu
 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..