Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '14

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Güçlü sorularla yaşamınızı yeniden yapılandırmak ister misiniz?

 Güçlü sorularla yaşamınızı yeniden yapılandırmak ister misiniz?
 

Soruların gücünü kullanarak, odağınızı kontrol edebilir, doğru sorular sorarak, yaşamınızı istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.

Aslında kendinize sorduğunuz her soru, bilinçaltınıza verdiğiniz ciddi birer emirdir.

Bilinçaltınız bu sorunun cevabını bulmak ve size göstermekle yükümlüdür. Bu yüzden kendinize sorduğunuz soruların mantıklı zihninizle cevabını aramak yerine sorup bıraktığınız takdirde, bilinçaltını harekete geçirmiş olacaksınız.

Şimdi sizlerle paylaşacağım hikaye bunun kanıtı yaşanmış bir hikayedir.

Güçlü soru sorma yöntemi, Stainley Lech’in hayatını kurtardı.

 

Bir gece Naziler fırtına gibi evine daldılar ve ailesiyle birlikte onu da bir koyun sürüsü gibi, Karakow’daki ölüm kampına götürdüler. Ailesi gözünün önünde öldürüldü.

 

Zayıf, acılı ve aç haliyle diğer tutuklularla birlikte toplama kampında, gün doğumundan gün batımına kadar çalışıyordu.  Bu vahşette nasıl sağ kalınabilirdi? Her nasılsa bir şekilde yaşamını sürdürüyordu. İçinde bulunduğu kabusa bakarak, bir gün daha burada kalırsa öleceğinden emin olmuştu.

 

Kararını verdi, kaçmak zorundaydı. En önemlisi, ondan önce hiç kimsenin kaçmayı başaramamasına rağmen, kaçmanın bir yolunu bulabileceğine inanmasıydı.

“Bu korkunç yerden nasıl kaçabilirim?” sorusunu tekrar tekrar sorarak, odağını orada ölmek yerine oradan kaçmaya çevirdi.

 

O, çevresinden tekrar tekrar, “Aptal olma! Kaçmak mümkün değil. Böyle sorularla ancak ruhuna işkence edersin.” cevabını alıyordu. O, bu cevabı kabul etmedi. Sürekli olarak kendine, “Nasıl yapabilirim? Bunun bir yolu olmalı.  Buradan nasıl kaçabilirim?” sorusunu bıkıp usanmadan sormaya devam etti.

 

Ve bir gün cevap geldi. Lech çalıştığı yerin birkaç adım ötesinden çürümüş et kokuları geldiğini duymuştu. Bu; gaz odasında öldürüldükten sonra yığın halinde bir kamyonun arkasına doldurulmuş olan kadın, erkek ve çocukların çıplak cesetlerinin kokusuydu. “Kaçmak için bunu nasıl kullanabilirim?” sorusunu sordu.

 

Güneş batarken ve çalışma grubu barakalara dönerken, kimsenin bakmadığı bir anda çırılçıplak soyundu ve öylece ceset yığınlarının arasına daldı. Çevresindeki cesetlerin hasta edici kokusuna ve üzerindeki tüm cesetlerin ağırlığına rağmen ölü numarası yaparak, beklemeye başladı. Sonunda arabanın çalıştığını duydu. Kısa bir yolculuktan sonra, cesetler açık bir mezarlığa yığın halinde boşaltıldı. Yakınlarda kimsenin olmadığına emin oluncaya kadar bekledi ve sonra özgürlük için çıplak olarak tam 40 kilometre koştu.

 

Toplama kamplarında ölen milyonlarca insanın yazgıları ve Stanislavsky Lech’in yazgısı arasındaki farkın temel nedeni neydi? Açıktır ki birçok faktör vardır; fakat farkın birisi ve en önemlisi, farklı soru sorması olmuştur. O, ümitle tekrar tekrar bir cevap alacağından emin olarak devamlı sormuştur.

 

Yaşanmış bu örnekte de görüldüğü gibi, güçlü sorular gerçekten de hayat kurtarıcı.

Sizler de, gün içinde kendinize güçlendirici sorular sorarak yaşam kalitenizi artırabilirsiniz.

Kendinize sorduğunuz güçlendirici sorular odağınızı, nasıl düşündüğünüzü ve nasıl davranıp, nasıl hissedeceğinizi belirleyecektir.

Güçlü soru sormak inanç sistemimize, bakış açımıza ve yargılarımıza meydan okur.

Güçlü sorular, size ışık tutar ve mantık sisteminizdeki kısıtlamaların kilitlerini açar.

Güçlü sorular, hayallerimizin bile ötesindeki olağandışı bir yaşamı nasıl kuracağımızın farkında olmamıza yardımcı olurlar.

Ancak lütfen dikkat edin, başta da belirttiğim gibi sorular sizi güçlendirici olmalıdır.

Neden bu kadar mutsuzum? sorusu güçlendirici bir soru değildir. Tam tersi sizi güçsüz kılacak, moralinizi bozacak ve daha fazla mutsuz olmanıza neden olacak bir sorudur.

Nasıl daha mutlu olabilirim? doğru ve güçlendirici bir sorudur. Bu soruda sizin çok daha mutlu olmanızı sağlayacak açılımlar sunacaktır size.

Örnek güçlü sorular ;

Daha başarılı olmam için izleyeceğim yollar nelerdir?

Bolluk bereket içinde yaşamam için sonsuz olasılıklar nelerdir?

Mutlu olabilmem için nasıl hissetmem gerekir?

Hayatımın amacı nedir?

Yaşam enerjimi nasıl artırabilirim?

Sizler de bir çalışma yaparak güçlendirici soru cümlelerinizi hazırlayarak, gün içinde defalarca kez kendinize sorun lütfen.

Farkı fark edeceksiniz :) 

Güçlü sorularla hayatınızın mucizesini yaşamaya ne dersiniz?

Sevgi ve saygılarımla,

A.Nilgün Aktaş

Kişisel Gelişim Uzmanı

www.aysenilgunaktas.com

info@aysenilgunaktas.com

 
Toplam blog
: 563
: 8587
Kayıt tarihi
: 30.03.10
 
 

Kişisel gelişim uzmanıyım. Yaşam Koçu, İlişki Koçu, NLP Uzmanı ve Eğitmeni, Kuantum Yaşam Koç..