Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '12

 
Kategori
Okullar
 

"Gülen neden ağladı?

"Gülen neden ağladı?
 

Çocukluğumuzda dört pil ile çalışan transistorlü radyodan müzik dinlerken mahallenin hacı-hocaları müzik dinlemek haramdır deyip radyomuzun kanalını değiştirdiklerini hatırlarım.

İslamda şarkı-türkü söylemek ve dinlemenin haram olduğu din kitaplarında mevcuttur. Şarkı söylemeye kısaca 'teganni' deniliyor. Makam ile yorumlanan şarkılar-türküler dinlendiğinde insanı neşelendirdiği veya hüzünlendirdiği için insan motivasyonunu farklı yönlere yönlendirdiği için (katılırsınız veya katılmazsınız) haram kılınmıştır.

Peki bu Türkçe Olimpiyatları ne oluyor? Şarkılar türküler oyunlar?

Gülen Hoca efendinin yurt dışında açmış olduğu okullarda öğrenim gören öğrencilerden oluşan müzik-eğlence festivali için neler söylemek istersiniz?.

Yurt dışında açılan okullar sözüm ona İslama hizmet için açıldı ve açılıyorsa Türkçe şarkılar yerine Kur'an öğretilmesi gerekmiyor mu? Burada bir ikilem yok mu dur sizce?

Şimdi sorgulayalım.

Şarkı-türkü söylemek ve dinlemek haram, Gülen Hoca efendi Türkçe Olimpiyatları adı altında müzik ve eğlence festivalleri düzenliyor tam on yıldır. Bu bir yaman çelişki değil mi dir?

Türkçe Olimpiyatları'nın kapanış konuşmasında Erdoğan üstü kapalı Gülen Hoca'ya "Gurbette olup vatan hasreti çekenleri aramızda görmek istiyoruz" şeklindeki göndermesini nasıl buluyorsunuz?

"Gülen'in ülkeye dönmemesine herhangi bir engeli yok. Pasaportu var istediği an dönebilr, zira televizyonda ağlayarak duygu sömürüsü yapmasına anlam verebildiniz mi?

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..