Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '16

 
Kategori
Uzay
 

“Güneş dünyaya bir derece eğik olsaydı dünyada hayat olmazdı” hassasiyeti sanki Allah’ın işi

“Güneş dünyaya bir derece eğik olsaydı dünyada hayat olmazdı” hassasiyeti sanki Allah’ın işi
 

İnançlı biri değilim ama doğrusu bu inanılmaz dengeden etkileniyorum.

Bir derece ya; nasıl hesaplanmış, nasıl dengeye getirilmiş inanmak çok zor. Bing Bang (büyük patlama) sonucu Güneş parçalanıyor, parçalar sonsuz uzay boşluğuna dağılıyor ve bu parçalardan biri böylesine ince hassasiyetle Güneş’e göre konumunu alıyor.

Elbette milyarlarca gezegen/yıldızdan birinin böyle bir tesadüfle karşılaşması normal.  Biri olmasa biri olacaktı. Bu değil önemli olan; hassasiyetin/ölçünün derecesi. Nasıl bu kadar ayarlı olabilmiş. Özel olarak uğraşsan bu konuma getiremezsin.

Dünyada hayatın nedeni de bu hassas konum. Değilse evrende hiç canlı olmayabilirdi. Bizim güneş sistemimizde(çünkü başka güneş sistemleri de var) Dünya’mız gibi Güneş’e uygun yakınlıkta başka gezegen var mı bilmiyorum.

Bilimin izah edemediği bu imkânsız konum inanmakta zorluk çektiğimiz Tanrı’nın varlığını güçlendiriyor. Dinciler bunları öne sürerek daha kim bilir neleri bize dayatıyorlar. Çocuğunu şeyhine kurban eden meczubu bile anlamamızı istiyorlar. Ellerinde böyle inanılmaz argümanlar olmasaydı ben onlara gösterirdim! Doğa/varlık bizi inanmaya zorluyor!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..