Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '15

 
Kategori
Resim
 

"Güneş'in sözü var. Bir gün benim için doğacak" diyordu ve o Güneş, sözünü tuttu.

"Güneş'in sözü var. Bir gün benim için doğacak" diyordu ve o Güneş, sözünü tuttu.
 

 

 

 

 

Okuluna gitmediği halde, açılan kurslardan edindiği bilgi ile resim sanatını kavrayarak eserler veren Cemile Özbek, dün Çiğli Belediye Nikah  Salonunda, 9 ncu sergisini açtı.

Bir kokteyl eşliğinde kurdelesi kesilen sergide sanatseverler, tabloları inceledi ve gıpta ile eserleri seyrettiler.

Cemile Özbek, aslen Zileli. Ressamlık tutkusu birden gelişmiş değil. Çiğli Belediyesinin halka açtığı ne kadar kurs varsa, hepsine birden talip olarak  kolları sıvamış. Hepsini sonuna kadar takip ederek bütün kurslardan başarılı olunca, ressamlıkta karar kılmış.

Güzel sanatlardan diploması olmadığı halde profesyonelden de öte çizgi ve renk tonlarını usturuplu  kullanan sanatçı, yağlıboya ve akrilik ve  karakalem çalışan sanatçı, 2014 yılında Kültür Bakanlığında “ Sanatçı” belgesi almağa hak kazandı.

Realizm’den etkilenen sanatçı, çalışmalarında doğayı işlemiştir. Realizm gereği duygu ve hayal yerine, çalışmalarında toplum ve insan faktör, ön planda gelmektedir.

“Güneşin sözü var, benim için bir gün doğacak”başlıklı ilk kişisel yağlı boya resim sergisinde Anadolu’nun manevi değerlerinden, insanlığın tarihinden etkilenerek güneş, toprak ve buğday başakları resimlemiştir.

Sanatçı çalışmalarına, kendi atölyesinde  devam etmektedir.

Sanatçı Özbek, her defasında: “Güneş’in sözü var. Bir gün benim için doğacak” derdi. Ve o Güneş şimdi O’nun doğmuş vaziyette.  Çalışma, azim, ve beklemekle

 

RESSAM ÖZBEK ( SAĞDAKİ  )GÜNEŞ BİR GÜN BENİM İÇİN DOĞACAK DEMİŞTİ VE O GÜEŞ DOĞDU. BELEDİYENİN AÇTIĞI ONLARCA KURSLARI AYLARCA  AYNI ANDA TAKİP ETTİ. BECERESİNE UYGUN RESSAMLIĞI SEÇTİ. ŞİMDİ HARKALAR YARATIYOR.

RESSAM CEMİLE ÖZBEK, EN SEVDİĞİ TABLOSUNUN BAŞINDA

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..