Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '14

 
Kategori
Güncel
 

“Hakkımda çok çirkin şeyler söylediler”

“Hakkımda çok çirkin şeyler söylediler”
 

Saygıdeğer, çok sevilen başbakanımız. “Benim için çıktı bir tanesi Gürcüdür dedi; hatta çok daha çirkin şeyler söyleyenler oldu Ermeni dedi, ben Türk'üm". dedi.

Etyen Mahcupyan gibiler nasıl çözümler bilmem ama Türkçe anlam bilgisi yönünden yönünden bu cümlelerin çözümlenmesi şöyle:

“Gürcülük, kötüdür. Daha kötüsü de Ermeniliktir. Bazı kendini bilmezler kalkıp beni aşağılıyorlar, kötülüyorlar, hakaret ve iftira ediyorlar.”

İnsanlar doğarken, nerede doğacaklarına, hangi ırktan olacaklarına karar veremiyorlarsa sonradan tercih hakkını da mı kullanamazlar?...

Cinsiyetlerin, deri renklerinin bile değiştirildiği dünyada yaşıyoruz, değil mi efendim?...

Daha önce kendisi, eşinin Arap, kendisinin de Gürcü olduğunu söylemişti iftiharla.

Olsun varsın… Zamana ve yerine göre her şeyi değiştirme kudretine sahibiz. Biz ki bu coğrafyanın sultanıyız. Irk, dil, din, cins değiştirmişiz çok mu?...

……………….

Maskelerden arınmış gerçek varlığımız bilinçdışımızda yatar, uyur gibi yapar. Bilincimiz, bilinçdışımızdaki en dizginlenmez duygu ve düşüncelerimizi gün yüzüne çıkartmamak, gizlemek için çabalar durur. Ancak oradaki baskın duygu ve düşünceler, bazen bilincin denetimden kaçar, dil sürçmeleri, espriler halinde dile yansır.

Elini denetleyemeyen, kimin ensesine, yüzüne ne zaman şamar atacağını bilemeyenler… Ayağının hareketini denetleyemeyip yakın çalışma arkadaşlarının kıçına tekme indirenler… Küçücük çocukları yumruklamaktan çekinmeyenler dillerine nasıl egemen olsun ki?...

Saygıdeğer  başbakanımızın yukardakine benzer açıksözlülüğüne(!) ve halkıyla deyim yerindeyse “enseye tokat, göte parmak” samimiyetine sıkça tanık oluyoruz. Sevgili halkımızın başbakan aşkına baktığımızda, psikiyatride pataloji/hastalık olarak tanılanan pekçok davranışının aşkla karşılandığını, kucaklandığını da izliyoruz.

Eh koskoca başbakanın azımsanmayacak çoğunlukla hoşgörülen bu davranışları pataloji ise halkımızın da geniş çaplı tedaviye gereksinmesi var demektir. Yok, pataloji değilse bizim durumumuz çok vahim.

Bir ara dünyanın bütün psikiyatristlerini, sosyologlarını, antropologlarını, nörologlarını bizleri inceleme davet etmiştim. Tabi beni kim takar? Kimse gelmedi. Ama eminim küresel patronlar, bu durumdan hoşnutttur ve bu sıradışı durumun devamı için gerekli incelemeyi, araştırmaları yapıyorlardır.

Ne var ki  böyle kişilikler, iktidarın olanaklarını ellerinde bulunduruyorsa, çıkarına göre her ırkı, dini, mezhebi, her zaman aşağılama hakkını kendinde görüyorsa  tarih bu tiplerin, yok edici nice eylemine tanıklık etmişse ne yapacağız?...

Geldik vardık, Shakespeare’nin ünlü sözüne:

“Olmak ya da olmamak… İşte bütün mesele bu!”

08.08.2014

Vildan Sevil

  

 
Toplam blog
: 102
: 882
Kayıt tarihi
: 07.06.11
 
 

1949 İstanbul doğumluyum. Emekli edebiyat öğretmeniyim. Çeşitli edebiyat sitelerinde, çeşitli kon..