Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '11

 
Kategori
TV Programları
 

‘Hanımın Çiftliği’ tıkanınca…

‘Hanımın Çiftliği’ tıkanınca…
 

Reytinglerde birinciliğe alışan Kanal D, ‘Yaprak Dökümü’nün yerine yapım bulamayınca Çarşambaları ‘Muhteşem Yüzyıl’a kaptırdı. Hafta sonları da ‘Survivor’ ve ‘Lale Devri’nin gerisinde kalan kanal, Cumaları da zorlanmaya başladı. Reklamların kısalmasıyla daha sağlıklı alınmaya başlayan reytingler, ‘Adını Feriha Koydum’un arayı kapattığını göstermekte… 

Orijinalinden alınan destekle geliştirilen ‘Hanımın Çiftliği’nde, konunun ‘Muzaffer Bey’in ölümü’nden sonra tıkandığı gözle görülen bir gerçek! Bunu aşmak için bulunan çareyse, geride kalanları tek tek hapse ve hastaneye göndermek… Ancak burada gözden kaçırılan husus, diziye bölüm kazandırmak amacıyla düşünülen bu kolaycılığın başlangıçta işe yarasa da zaman içinde etkisini yitireceği! Nitekim Güllü’yü dayaktan kurtaran Kemal’de çekici gelen ve reyting artıran bu mevhumlar, her karakter için devreye sokulunca bıktırıcılık kaçınılmaz oldu. Kendini tekrarlamaya başlayan dizide, ana karakterlerin hepsine parmaklıkların ardındaki hayatı tattıran senarist, yaralanma veya dayak sonucu hastane kapısına düşmelerini sağlamayı da ihmal etmedi. Öyle ki, Muzaffer Ali Bebek için bile adı belirsiz kan hastalığı yaratıldı. Bu noktada, Kemal’le buluşacak kadar sağlam olan, Güllü’ye ‘sarsılır’ gerekçesiyle hastalığın söylenmemesi de garip kaçtı! Peki ya Güllü’den alacağını arabaya el koyarak tahsil eden tefecinin Halide’nin hisselerini aklına getirmemesine ne demeli? Kan parası karşılığı Ramazan’ın canına göz dikmesi tam bir komedi! Para alamayınca Halide’yi öldürmek yerine çiftliği basıp bebeğe tabanca doğrultmasınaysa diyecek söz yok. Amaç, bebeği hastaneye yollamaksa o zaten yaşanmıştı! Orhan’ın ardından tefecinin de bebeği alet etmesi itici bir tekrar oldu. 

Her canlının ölümü tadacağı gibi, Kabak Hafız’dan Halide’ye her karaktere ‘hapis-hastane’ süreci yaşatıp seyirciyi canından bezdiren ‘Hanımın Çiftliği’nde bu uzatma formülünün uygulanışını daha çok izlerdik. Neyse ki, gidişata bakılıp alınan final kararı imdada yetişti! 

Anibal Güleroğlu 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..