Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '12

 
Kategori
Güncel
 

"Hasandağı arpalıktır, eğer saban yürürse..."

"Hasandağı arpalıktır, eğer saban yürürse..."
 

Başlamadan önce belirtmekte yarar var; Akp’nin % 50 civarında oy almasına ve hali hazırda oylarının artmasına şaşıran biri değilim. 12 Eylül dönemine tanık olan birisi olarak Evren anayasasına verilen % 92’yi aşkın oy oranını da şaşırmamıştım. Zira benim necip milletim önce inancına sonra algısına yatırım yapanları asla ve kat’a utandırmamış dolayısıyla oylarını esirgememiştir.

Ola ki “din, iman, ezan, bayrak…” edebiyatı etkisini yitirmeye başladığında yapılacak olan ilk iş bir fırsatını bulup “dış politikada kükreme” söyleminde bulunmaktır. Siyasal irade yakın tarihimizde bu söylemin birçok örneğini hayata geçirdi ve oy oranına yansımasına bizzat tanık oldu. Örnek vermek gerekirse Davos olayı ve sözde Arap Baharında Tunus, Mısır, Libya liderlerine akıl verme olayları gibi. Bu olaylarda kullanılan söylemin anında oya dönüştüğünü deneyerek yaşadık.

Siyasal irade uzunca bir süredir bu alışkanlığını Suriye üzerinde deniyor ve “sabrımız tükendi…" cümlesini kuracak derecede tehditkâr bir görüntü vererek “dış politikada kükreme” söylemine devam ediyor ve ellerini ovuşturarak yeni anket sonuçlarını beklemeye başlıyor.

On yıllık süreçte yaşananları gördükten sonra insan sormaktan kendini alamıyor;  ABD ve müttefikleri kimyasal silah bahanesi ile girdikleri Irak’ta mazlum kanı dökerken, Çin’in Sinkiang bölgesinde yaşayan Uygur Türklerine halen şiddet uygulanırken ve bu şiddeti dile getirmek isteyen Rabia Kader adındaki temsilci ülke topraklarına giremez iken siz nerelerdeydiniz?

Satırlarımızı Anadolu’dan bir nefes ile bitirelim;

"Hasandağı arpalıktır, eğer saban yürürse

 Her dereye bir değirmen, eğer suyu gelirse

 Her köylüden birer tavuk, eğer köylü verirse

 Güzel gidiş bu gidiş, eğer sonu gelirse…”

 
Toplam blog
: 262
: 1569
Kayıt tarihi
: 27.09.07
 
 

Anadolu'nun doğusunda sonradan ismi değiştirilen köylerden birinde zemheri zamanına denk gelen bi..