Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '16

 
Kategori
TV Programları
 

‘Hayat Şarkısı’ ruhumuza dokunabilecek mi?

‘Hayat Şarkısı’ ruhumuza dokunabilecek mi?
 

En basit tanımla doğumdan ölüme uzanan süreç olarak değerlendirebileceğimiz ‘hayat’, anlaşılması ve değerlendirilmesi güç bir bilinmezlik deryası. Kimi, şarkı gibi akıcı yaşarken kimine göre hayat, bunalımlar ve çabalamalar sarmalındaki eziyet niteliğinde. Yaşanmışlıklar farklı biçimlerde de olsa nihayetinde öne çıkan iki kavram var hayatta… Arzuladıklarımız ve sahip olduklarımız! Bu ikili arasındaki denge yahut dengesizlik hayatımızın özeti gibi. Nasıl ki ‘hayat’tan ilham alan kurguların temeli de bu iki olgu üstüne kurulu. Çünkü öykünün çatışmacılığını desteklemek için arzulananla, sahip olunanın denkleşememesi en kolay yoldan malzeme yaratma özelliğinde.

Nitekim Kanal D’nin ‘Bağımlılık yaratacak’ şeklindeki büyük iddiasıyla yakında başlayacak olan yeni dizisi ‘Hayat Şarkısı’ da, arzuladıklarıyla sahip oldukları arasında kalmış bir grup insanın mücadelesine odaklı. Tabii her zamanki gibi ‘aşk’ da başköşede yerini almış olacak.

Kısacası; ‘Hayat Şarkısı’ tıpkı hayatın kendisinde olduğu gibi günü kurtarmalar, sürprizler, dayatmalar ve duygular üstüne bir iş! Verilen sözler, çocuksuluktan kadınsılığa uzanan çekişmeler ve erkekler kendi dünyalarını kurmaya çalışırken orta yerde bozulan planlar… Bu bildik süreçte her şey sunuma ve hitap dilinin samimiyetine bağlı. Bunun için de oyunculuk ve içerik ikilisinin kalitesi yine ilk sırada yer bulmakta. İçeriği net bilmediğimizden şimdilik kadro cephesinden bakalım ‘Hayat Şarkısı’na…

 

IŞIL IŞIL BİR KADRO

Çekimleri Berlin ve İstanbul’da yapılan dizide kimler var? Tanıtımlarından da görüldüğü üzere ilk dikkat çeken isim, geçmişteki yan rollerini saymazsak, ‘Şeref Meselesi’yle yıldızı parlayan Burcu Biricik… Çünkü oradakinden farklı bir duruş gerektiren rolü, canlandırma yeteneğini ispatlaması adına önemli. Oyunculuğunu geliştirmek için Suzan Batson’ın Türkiye’deki workshop’una katılıp Bahar Kerimoğlu’ndan ders alan Biricik, yanı sıra dış görünümüyle de kendini yenilemiş durumda. Öyle ki zayıflayarak değişime uğrayan Biricik’i izlerken ‘Şeref Meselesi’nin Kübra’sını tanımakta zorlanmanız bile mümkün. Aralarındaki tatsızlığı noktalamak isteyen kan kardeşler Bayram ve Salih’in çocuklarını küçük yaşta nişanlamalarına dayanarak konusunu geliştirecek olan dizide Burcu Biricik’i Hülya karakterinde göreceğiz. Anlaşıldığı kadarıyla da dizinin çatışmacılık yönüne katkısı çokça olacak.

Yapımını Most Production’ın, yapımcılığını Gül Oğuz-Mustafa Oğuz’un üstlendiği ‘Hayat Şarkısı’nın çok katmanlı kadrosunda ışıldayan bir diğer isim, Birkan Sokullu…

Sait Halim Paşa Yalısı’ndaki düğün sahnesiyle izleyicisine ilginç bir kadın intikamcılığı vaat eden ‘Hayat Şarkısı’nda, Kerim karakterini canlandıracak olan Birkan Sokullu, ‘Küçük Sırlar’, ‘Uçurum’, ‘Fatih’, ‘Kurt Seyit ve Şura’ derken, içindeki cevheri bir kez daha farklı bir karakterle dökecek ortaya. İster yardımcı, ister başrol olsun rolünün hakkını veren Birkan Sokullu’nun canlandırdıklarını hep başarılı bulmuşumdur. Özellikle izleyicimizin kıymetini bilemediği ‘Kurt Seyit ve Şura’daki Petro’ya çok yakıştığını vurgulamak isterim. Zira şimdilerin moda tabiriyle ‘oyuncu kumaşı’ güçlü olan Sokullu’nun rolünü yansıtmasında zorlanmadan veya abartıdan eser yok. Dolayısıyla Kerim Cevher’in de hakkını gerektiği gibi verecektir.

Ahmet Mümtaz Taylan, Seray Gözler gibi deneyimli isimlerin de öne çıktığı ‘Hayat Şarkısı’ndaki diğer ikilimiz, Tayanç Ayaydın ve Ecem Özkaya’nın canlandırdıkları Hüseyin ile Melek…

Locarno ve Altın Portakal Film Festivallerinde ‘En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü alarak bu alandaki yeteneğini tescilleyen Tayanç Ayaydın, çeşitli film ve dizilere adını yazdrmış biri isim… Boş yere harcanıp giden diziler kategorisinde saydığım ‘Zeytin Tepesi’ de dâhil olmak üzere bundan önce genellikle sert ve gergin tipleri bize sunan Tayanç Ayaydın bu kez alıştığımızın dışında bir performansla kendisini özleyenlerin karşısına çıkacak. Canlandırdığı karakteri ‘ılımlı’ olarak nitelendiren ve memnuniyetini dile getiren Ayaydın’ın, Hüseyin Cevher olarak ‘Hayat Şarkısı’ndaki performansını merakla bekliyoruz.

En son ‘Zengin Kız Fakir Oğlan’ın Biricik’i olarak izleyiciyi kendine bağlayan Ecem Özkaya derseniz... Enerjik ve sevimli oyunculuğuyla Melek karakterinin de üstesinden geleceğine inanıyorum. Ailenin büyük oğlu Hüseyin Cevher’le arasında yaşanacakların nasıl gelişeceğini, ‘Hayat Şarkısı’nın yol haritasını nasıl şekillendireceğini hep birlikte göreceğiz.

Neticede oyuncu cephesindeki durumu özetleyecek olursak… Yönetmenliğini Cem Karcı’nın üstlendiği ‘Hayat Şarkısı’nın ışıl ışıl duran kadrosunda, şarkının temposuna ters düşecek bir isim görünmemekte. Bununla birlikte, ruhumuza dokunabilmesi açısından, her şeyin rollerin yapılandırmasına ve karakterlerin iyi oturtulmasına bağlı olduğunu da hatırlatalım.

Tabii başrolleri destekleyen ve alt yapıyı dolduran yan karakterlerin de boş geçilmemesi lazım! Burada da devreye Mahinur Ergun’un kaleminden çıkan senaryonun gücü girecek. Mantık ve hoşa gitme dengesi sağlam kurulduğu sürece bir problem çıkmayacağı kesin.

‘Hayat Şarkısı’ndaki arzuladıklarımızla sahip olduklarımızın dengesinin yorumu, dizinin yayınından sonra diyerek koyalım noktayı. 'Hayat Şarkısı'nın ruhunuza dokunup gönlünüzce olması temennisiyle...

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..