Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '10

 
Kategori
Siyaset
 

"He" mi desek; "yoh" mu desek!

"He" mi desek; "yoh" mu desek!
 

12 Eylül cuntasıyla hesaplaşma adına yapılacak olan referandum, siyasi partilerin hesaplaşmasına dönüşünce, günlük hayatta en çok kullandığımız iki sözcük (aslında cümle) birden hiç olmadığı kadar siyasi içerik kazandı.

12 Eylül Anayasının değişmesini istemeyen zihniyetin, "Hayır" sözcüğünü açıkça ve de çirkince istismara girişmesi, yılın en hayırlı zamanları olan şu Ramazan günlerinde "hayır" kelimesini mahzurlu hale getirdi...

CHP'li belediyelerin, şehirlerinin bilboardlarını bu istismar cümleleri ile doldurmaları, aslında tebessüm ettirecek kadar çocukca olsa da, bir yönüyle de "göbeğini kaşıyan adamlar ancak böyle kandırılır" anlayışının bir yansıması...

"HAYIR'da hayır vardır", "İzmir halkı HAYIRseverdir..." gibi abesle iştigal sloganlarla "Hayır" istismarı yapılırken, üstelik bu istismar, memleket ve millet için hiç hayırlı olmamış bir darbenin savunulması adına yapılıyor.

Anayasa değişikliğine karşı duranlar öylesine "HAYIR" vurgusu yapmaya başladı ki, lügatlerinden "EVET" i çıkardıar bile... Bakarsınız CHP'li belediyle başkanları, evlenen çiftlerin "EVET" demesini de yasaklar... Memur soruyor: Bu adamı kocalığa kabul ediyor musun? Kızımız tam "EVET" diyecekken, adam ayağına basıveriyor ve "Heee..." çıkıyor gelinin ağzından!!

Bu kadarı olmaz mı diyorsunuz?... Hiç emin olmayın!... Referandum günü yaklaştıkça, siyasi ikballerini referandum sonucuna bağlayanların tutunmayacağı dal yok... O yüzden biraz absürdce de olsa bu dala da tutunabilirler, inanın!

Diyeceksiniz ki, EVET'ciler de aynını yapmıyor mu?... Evetçiler aynını yapamaz! Yapmak isteseler de yapamazlar; çünkü, şu hayırlı günlerde elbette birbirimize hayırlar dilemeğe devam edeceğiz... Hiç bir referandum, hayır kelimesini de, hayırın yüklendiği tüm anlamları da lügatimizden silemez... Bunu CHP'li belediyeler bir başaramaz!!

Ama, ortamın toz dumanına kendini kaptırıp da ben asla "Hayır" demem, diyen fanatik varsa, ona da tavsiyem, red için kullanacağı "Hayır" yerine "Yoh" desin!!...

Hani bir film vardı; "Katırcılar" dı adı galiba.. Doğunun karlı dağlarında kaçakçılarla mücadele eden bir grup asker, bir gazeteci ve ekmeğini kaçaktan çıkaran insanların hikayesiydi....O filmde askerlerden biri, sürekli o günlerde televizyonların gözdesi olan Erkan Yolaç'ın oynattığı "Evet-hayır" oyununu oynatıyordu arkadaşlarına... Bir tanesini asla yenemiyordu bizim evet-hayırcı asker.. Çünkü, Dıyarbakırlı bir Kürt olan bu asker, her soruya ya "He babam" ya da "Yoh babam" diye cevap veriyordu.

Filmin sonunda, bu asker şehit olurken, arkadaşını kırmamak adına "EVET" deyiveriyordu.

Umarım, biz "EVET"imizi son nefesimize bırakmayız!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..